Positivt svar för Bobbie

IFK-aktuelle Bobbie Friberg Da Cruz, 28, är okej i sitt knä.
Dale Reese har tagit del av resultatet från mittbackens magnetröntgen.
- Det var som hos alla fotbollsspelare, lite broskförändringar, säger fysioterapeuten.

Foto: Måns Langhjelm / SCANPIX /

NORRKÖPING2011-01-17 03:00

Innan IFK Norrköping ville gå vidare med Bobbie Friberg da Cruz så krävde klubben en magnetröntgen av mittbackens knä.

Får sista ordet
- Han får sista ordet, men jag kunde inte hitta något allvarligt. Vi misstänkte att det kunde röra sig om en eventuell knäskada men det var bara lite broskförändringar, säger Dale Reese.

Det bör föra 28-årige Bobbie Friberg da Cruz lite närmare en övergång till IFK Norrköping som han var och besökte nyligen.

Randers lånade ut sin mittback till Kongsvinger den gångna säsongen men danskarna har deklarerat att de är villiga att släppa sin spelare.

- Bobbie vill lämna Randers men vi ska fortfarande komma överens med klubben och Bobbie själv. Det är en mittback vi söker, sa sportchefen Tony Martinsson till Folkbladet förra veckan.

qq Dale Reese stämde av läget med Russell Mwafulirwa innan helgen. Anfallaren kämpar på med sitt rehabprogram i Sydafrika.

- Det är uppdelat i sex faser och Russell befinner sig just nu mellan fas två och tre, förklarar Reese.

Russell kommer åter till Norrköping i slutet av februari men kommer med största sannolikhet att missa inledningen av allsvenskan.

- Ja, runt 25 april skulle jag tro att han kan vara tillbaka i spel, säger Reese.

qq Bruno Santos arbetar för att bygga upp styrkan i sina ljumskar. Brassen beräknas att vara med i kollektivträningen igen om tre veckor.

qq Anders Whass som drogs med problem med ljumskarna under säsongen och opererade sig dagen innan julafton kommer att hoppa på kryckor ett tag framöver.

Sex veckor efter operationen närmare bestämt.

- Anders kan vara tillbaka i fotbollsträning i slutet av mars och kanske vara spelklar till premiären. Det beror på hur han känner när han börjar att springa igen, förklarar Dale Reese.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!