Luxemburg ingen match för Kjellbom

Sverige vann (97-40) som vĂ€ntat stort mot Luxemburg i den sista gruppspelsmatchen i EM-kvalet.  Nu vĂ€ntar Montenegro i tvĂ„ stenhĂ„rda matcher dĂ€r vinnaren gĂ„r vidare till A-divisionen.  - Montenegro Ă€r riktigt bra och det bli mycket svĂ„rt, men en hĂ€rlig upplevelse för oss, sĂ€ger förbundskaptenen Kostas Flevarakis.

NORRKÖPING2009-08-31 03:00
Sverige var redan innan matchen klara som grupptvÄa i EM-kvalet efter förlusten borta mot Georgien, som dÄ sÀkrade direktplatsen till A-divisionen i slutspelet. Matchen mot Luxemburg blev dÀrför ingen av de mest dramatiska matcherna i Stadium Arena. Att Luxemburg sedan Àr en riktig "blÄbÀr-nation" inom basketen gjorde inte saken bÀttre. Efter den första perioden var dock matchen fortfarande jÀmn pÄ pappret och det berodde pÄ att den svenska laget sÄg riktigt slöa och ointresserade ute pÄ golvet. NÀr förbundskapten Kostas Flevarakis slÀngde in rutinerade Lesli Myrthil blev det fart pÄ hemmalaget och dÄ hÀngde inte luxemburgarna med alls. Lesli tillsammans med en rejÀlt spelsugen Joakim Kjellbom sÄg till att paussiffrorna var klara 34-18. - Vi hade en svag start, men i de tre resterande perioderna tycker jag vi spelar bra och hÄller tempot uppe hela matchen ut, sÀger Dolphins-spelaren Joakim Kjellbom. I den andra halvleken rann poÀng ivÀg ordentligt och det var fortsatt publikfavoriten "Jocke" Kjellbom som hinkade i mest poÀng. Den lÄnge centern fick ihop sammanlagt 28 poÀng pÄ sina 22 minuter pÄ planen och tog nio returer i matchen som till slut slutade med förkrossande 97-40. Fullsatt i avgörandet?
- Han gjorde en riktigt bra match idag. "Jocke" Àr inte sÄ kÀnd för sin muskelstyrka. Men storleken pÄ vÄra motstÄndare hjÀlpte honom idag, sÀger förbundskapten Kostas Flevarakis efter matchen. Nu vÀntar Montenegro i tvÄ avgörande play-off-matcher och det kommer bli riktigt tufft för det svenska landslaget. MotstÄndarna rÀknas som topp-8 i vÀrlden och har en rad klasspelare i sin trupp. - Jag hoppas pÄ en fullsatt hall och att vi spelar pÄ topp. DÄ kan vi störa dem, sÀger Kostas. Första matchen Àr hemma i Norrköping den femte september och returmatchen spelas den nionde.
EM-kvalfakta
Sverige-Luxemburg 97-40 (15-12, 19-6, 36-8, 27-14) PoĂ€nggörare Sverige: Joakim Kjellbom 28, Johan Åkesson 12, Mikael Lindqvist 12, Martin Pahlmblad 12, Lesli Myrthil 8, Thomas Massamba 6, Serkan Inan 5, Jim Nyström 5, Kenny Grant 5, Mats Levin 4 Luxemburg: Tom Schumacher 14, Martin Ranjiak 13, Eric Jeitz 5, Peter Rajniak 4, Pitt Koster 2, Samy Picard 2

Domare: Juris Kokainis (Lettland), Mart Uuehendrik (Estland) och Rafael Ganiev (Ryssland)

Publik: 1 223

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!