Lotta tvåa i Åbo

Andra plats på SAS Masters i Åbo och 30 000 kronor rikare. Bråvikens Lotta Lovén, 26 tog i helgen sin största framgång hittills i golfkarriären. - Det känns så himla bra just nu, säger Lotta jublande.

Lotta Lovén tog i helgen en imponerande andraplats i SAS Masters i finska Åbo. Framgången var hennes största hittills i karriären och inbringade 30 000 kronor i prispengar.

Lotta Lovén tog i helgen en imponerande andraplats i SAS Masters i finska Åbo. Framgången var hennes största hittills i karriären och inbringade 30 000 kronor i prispengar.

Foto: Andreas Skogh

NORRKÖPING2008-07-14 03:00
En tredje och fjärde plats på Telia Tour förra året var det främsta meriterna innan helgens tourtävling i Lotta Lovéns golf-CV. Nu kan hon skriva dit en andra plats högst upp på pappret efter den fantastiska helgen i finska Åbo.På söndagen gick Lotta för första gången någonsin ut på touren som ledare.- Det var mycket speciellt och nervöst att gå en ledarboll, men jag är jättenöjd att jag klarade av det så här bra, säger hon.Lotta ledde tävlingen inför den sista rundan med ett slag före Antonella Cvita och två före tjeckiska Zuzana Masinovic, men den sistnämnde hade betydligt mer att ge.Efter några hål på den sista rundan kom Zuzana in i ett makalöst stim. Slutade på par
Från hål sju till tolv sänkte hon fem birdies och avgjorde tävlingen på ett imponerande sätt.- Hon gjorde en superrunda och sänkte varenda putt, det var inte så mycket att göra för mig, berättar Lotta som hade siktet inställt på att säkra andra platsen. Hon gick den sista rundan på 73 slag vilket var två slag över banans par och slutade tävlingen på par. Samma resultat fick också engelskan Sarah Heath som delade andra platsen med Lotta.- Jag hade några utslag som hamnade lite fel, men det räddade jag upp perfekt idag, förklarar hon och fortsätter:- Jag är så glad att spelet har hållit stabilt under hela helgen och allt har fungerat perfekt. Det känns så himla roligt att äntligen få ut allt under en tävling.Svårt att hänga kvar
På söndagskvällen satte hon sig på färjan hem till Sverige och Norrköping.I morgon blir det jobb och på tisdag bär det av till Ljunghusen utanför Höllviken för seriegolf med Bråvikens GK- Det kommer bli tufft för oss. Vi har många spelare men nästa alla är unga och rutinerade, så jag tror att vi kommer få det svårt att klara oss kvar i serien men vi ska göra ett försök, lovar Lotta Lovén.Lita på att Lotta kommer göra sitt, med tanke på att hon just nu är i sin livs form.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!