Lotta tänker inte försvara sin seger

På torsdag landar Telia tour på Bråvikens GK. Dock utan fjolårssegrarinnan Lotta Wahlin. - Det kolliderar med Europatouren, säger Jan Monier.

Ingen Lotta Wahlin på Bråviken i år. Fjolårsvinnaren på Telia tour har tackat nej till tävlingarna som inleds nästa torsdag. Foto: Niclas Sandberg

Ingen Lotta Wahlin på Bråviken i år. Fjolårsvinnaren på Telia tour har tackat nej till tävlingarna som inleds nästa torsdag. Foto: Niclas Sandberg

Foto:

NORRKÖPING2007-08-25 06:00
Förlängd tävling med en dag och ytterligare en runda. Ökade prispengar till trehundratusen kronor.
Telia Tour-tävlingen på Bråviken har naturligtvis ändå inte en chans att konkurrera med Europatouren.
Därför dyker inte fjolårssegrarinnan Lotta Wahlin upp i Norrköping nästa vecka.
- Jag har pratat med Lotta och hon behöver jaga poäng på Europatouren, det har inte gått så bra för henne. Tävlingen på Bråviken kolliderar tyvärr med Europatouren, säger Jan Monier, golfpro på Bråviken.
Av samma anledning kommer inte Norrköpings GK:s Sofia Renell till spel.

Bra startfält
Räkna ändå med ett mer än intressant startfält som peggar upp på torsdag förmiddag. Det är internationellt värre med spelare från världens alla hörn - Nya Zeeland, Elfenbenskusten, Japan och USA är bara några av länderna som representeras.
- Det är betydligt fler internationella inslag än på en normal Telia tour-tävling och det känns jätteroligt, säger Monier som i vanlig ordning bjuder in till en riktigt fin bana.
- Är det en skitbana så får man bara en tourtävling och inget mer, men banan håller mycket hög klass, menar han.
Och om det blir regn?
- Förra året kom det 112 millimeter dagarna innan tävlingen. Men banan är så pass bra och välskött att den ska klara av det även om det blir en del regn.
Totalledaren på touren och tvåan från förra året på Bråviken, norskan Marianne Skarpnord, lär dyka upp på torsdag. Totaltrean Florence Lüscher från Schweiz likaså.
Däremot är det ännu inte klart om amatören och totaltvåan Caroline Hedwall spelar.
Naturligtvis finns det även en handfull hemmaspelare som vill ta del av av priskakan. Lotta Loven har gått som tåget i år och ligger på en imponerande sjätteplats.
Efter de senaste årens mindre lyckade insatser på sin hemmabana bör chanserna för en topplacering nu var riktigt goda.
- Lotta har spelat jättebra hela året och jag tror inte att hon har bommat en enda cut så här långt. Jag hoppas att hon kan vara med där uppe, säger Monier.

Hemmaspelarna
Övriga hemmaspelare är Cecilia Lindqvist, Maria Svensson och blott 16-årige wild card-spelaren Viktoria Westerberg.
- Viktoria är en härlig tjej som tillhör den nya generationens golfspelare.
Tävlingen startar på torsdag och avslutas på söndag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!