KFUM lekte med IBF

Det blev som väntat en seger för KFUM Norrköping i derbyt mot IBF Norrköping. Matchen slutade med överlägsna 2-25 (0-4, 1-8, 1-13).
- Vi var otroligt laddade inför matchen och ville verkligen vinna det här derbyt, säger KFUM-tränaren Fredrik Nilsson.

Jenny Andersson inledde målkalaset i Borgsmohallen i går eftermiddag när KFUM Norrköping totalt körde över IBF Norrköping. Slutsiffrorna stannade vid hela 25-2. 							Foto: Niclas Sandberg

Jenny Andersson inledde målkalaset i Borgsmohallen i går eftermiddag när KFUM Norrköping totalt körde över IBF Norrköping. Slutsiffrorna stannade vid hela 25-2. Foto: Niclas Sandberg

NORRKÖPING2006-11-27 06:00
Hemmalaget IBF Norrköping låg sist och utan några poäng inför matchen, medan rivalen KFUM låg tvåa med 18 poäng.
Man såg också skillnaden mellan lagen direkt. Efter första perioden var matchen redan avgjord då KFUM ledde med 4-0.
- Jag tycker att vi står upp bra och pressar dem i två perioder. Det är inte i den här matchen vi ska ta poäng, säger IBF-tränaren Lena Jonsson.
Fast IBF var, trots att de kämpa hela matchen, steget efter KFUM-tjejerna som kunde öka på ledningen till 12-1 inför den sista perioden.

Rasade ihop
I den sista perioden rasade hemmalaget ihop fullständigt och KFUM kunde slutligen vinna med 25-2.
Matchens bäste målskytt blev KFUM:s Frida Aronsson som gjorde hela åtta mål.
- Målet är att ligga topp 3 i nyår och det ser rimligt ut, säger Fredrik.
För närvarande så leder de serien efter åtta spelade omgångar, två ligger KFUM Linköping.
För IBF ser det tuffare ut och kämpar fortfarande efter der första poäng den här säsongen.
- Vi får jobba vidare så kommer vinsten det vi, säger Lena som vill berömma tvåmålsskytten Emma Andersson och målvakten Alexandra Wieselgren.
I KFUM förtjänar hela laget ett extra plus.
Matchfakta
IBF Norrköping-KFUM Norrköping 2-25 (0-4, 1-8, 1-13)
Målskyttar, IBF: Emma Andersson 2 mål.
KFUM: Frida Aronsson 8 mål, Lena Hörberg 4, Jenny Andersson 3, Anna Johansson 3, Sofie Persson 2, Emelie Lundin, Anneli Karlsson, Camilla Löfgren, Zandra Medvall.
Domare: Fredrik Petersson och Peter Gustavsson.