Hellberg tillbaka i Sylvia

Stefan Hellberg var tillbaka i Sylvia som naturligtvis gick och vann egna veterancupen.

Tillbaka. Stefan Hellberg coachade Sylvia i slutspelet av Sylviaringen. Här tillsammans med Lasse Åkerberg och Nicklas Moberg (till höger).

Tillbaka. Stefan Hellberg coachade Sylvia i slutspelet av Sylviaringen. Här tillsammans med Lasse Åkerberg och Nicklas Moberg (till höger).

Foto: Magnus Andersson

NORRKÖPING2016-01-17 16:39

I IFK Norrköpings frånvaro fick Sylvia bära ett stort favoritskap i Ektorpshallen och som väntat höll de svartvitrandiga för trycket.

Ärrade 70-talister som Pelle Andersson, Lasse Åkerberg, Mikael Cupan och Tony Ericsson bildade en effektiv lagmaskin tillsammans med "ungtuppar" som Markus Hansson och Nicklas Moberg.

Övriga i laget var målvakten Mattias Klein, Niclas Tiborsson och Pierre Hallgren.

– Det var roligt, jag var med från semifinalen, berättar nyblivne 60-åringen Stefan Hellberg, som ju till vardags är assisterande tränare i IFK Norrköping.

Hans Sylvia-hjärta är naturligtvis stort efter den tolv år långa sejouren på Bollspelaren mellan åren 1991–2002.

– Jag springer ju på killarna då och då och nu gick vi ut och käkade på kvällen efter turneringssegern, säger Stefan.

I finalen slog man tillbaka Eneby BK med 1–0. Pierre Hallgren stod för matchens enda fullträff. Hallgren var bäste målskytt tillsammans med Lasse Åkerberg (fyra mål).

Bland motståndarna imponerades Hellberg inte minst av Hagahöjdens BK som samlat ett färgstarkt gäng med Jörgen Lindström och Jonas Persson i spetsen.

– "Jögga" är fortfarande en jäkla lirare, skrattar Stefan.

IFK saknades men före detta IFK-spelare fanns i andra klubbar.

– Jag hoppas IFK är med nästa år när vi firar 25-årsjubileum för Sylviaringens cup, säger Carsten Lindström, som höll i trådarna.

Resultat, kvartsfinaler: Hagahöjden–Åby 2–0, Sylvia–NIF Bosna 2–0, Lindö–Eneby 1–2, Mantorp–Saltängen 3–0. Semi: Hagahöjden–Sylvia 0–3, Eneby–Mantorp 3–0. Final: Sylvia–Eneby 1–0.

Niklas Tiborsson vet hur man skyddar bollen. Här i finalen mot Eneby.
Niklas Tiborsson vet hur man skyddar bollen. Här i finalen mot Eneby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!