Då, i nästan 75 år, var det hem för fabriker, som först utvecklade och sålde radio och tv innan mikrovågsugnar tog över produktionen.
Nu, i väntan på framtiden, Postnords och Bauhaus lager, som sakta minskar och töms dag för dag.
I morgon, eller snarare i augusti, Norrköpings och Sveriges modernaste padelhall på nästan 7 000 kvadratmeter.
– 130 meter lång och 55 meter bred, som ska bli det bästa vi har. Vi står och säger det här, men det kan kanske vara svårt att greppa det mitt i bygget och lagret, men vår bestämda känsla är det, säger Martin Gyllix och ler.
Han är en av totalt 18 lokala entreprenörer, som tillsammans ligger bakom satsningen och förvandlar den gamla fabrikslokalen längs Finspångsvägen till Norrköpings Padelcenter (NPC). 18 banor (två centercourts, tolv dubbelbanor och fyra singelbanor) har sin givna plats, men det blir inte bara padel i anläggningen. Det planeras och byggs för en reception, en stor lounge med lunchservering, kontorshotell, shop, relaxavdelning, gym, konferensrum för företagsaktiviteter och naprapatklinik.
Vi möter upp delar av den nybildade styrelsen i NPC med ordförande Peter Hansson, Bo Eklöf och Martin Gyllix och anläggningens vd Viktor Lagerlund i byggarbetsplatsen.
Här börjar resan.
De har med sig östgötasonen Thomas Johansson, som vann Australian Open 2002, nådde semifinal i Wimbledon 2005 och var, som bäst, rankad sjua i tennisvärlden. Han har bytt rack, bana och karriär och är general manager för padeltouren ATP, som funnits i drygt ett och ett halvt år och växer, precis som sporten i sig, så det knakar.
Med sitt engagemang i Norrköping knyter han nya band till Sverige.
– Jag gillar Norrköping och deras vision att satsa på ungdomar för att kunna bygga sporten från grunden. Om padel blir en olympisk sport ska Sverige vara en av de ledande nationerna, sa Thomas i en intervju med Dagens Industri nyligen.
NPC kliver in i en tuff konkurrens i Norrköping, där det redan finns flera etablerade och stora hallar.
Ni är inte för sent ute?
– Du kan aldrig varit för sent ute om du gör det bra, säger Martin.
– En del hallar kommer uppleva svackor. Vi har sett det, men tillväxten och spelandet har absolut inte slutat... Att trycket på tider inte längre är lika stort beror ju på att det finns fler hallar och banor än tidigare. Den stora och viktiga frågan är hur vi ska nå ungdomarna – och tjejerna – och skapa en ny generation padelspelare. Det är ju en mansdominerad sport i dag, säger Bo Eklöf.
Hur ska ni göra det?
– Med vårt lokala engagemang... Vi kommer, via vår nystartade förening, knyta till oss skolor och skapa fasta tider för dem och göra padeln mer tillgänglig med instruktörer och kurser. Det får heller inte bli en kostnadsfråga. Här får vi alla jobba med att hitta en lösning, säger Bo.
– Vi vill göra mer sport av padel och ta det ett steg till, men vi kommer absolut ha kvar den sociala biten som är så viktig. Det kommer finnas förutsättningar för allt här, menar Peter Hansson.
Den totala kostnaden för anläggningen kommer landa på runt 50 miljoner kronor, där NPC har skrivit ett långsiktigt avtal med ägarna Slättö.
– Här får vi en padelhall i absolut högsta och bästa klass, som inte kommer kosta mer för våra spelare. Det är en känsla av premium, men priset är det inte. Vår satsning ligger i tiden, säger Bo.
– Slättö kommer också sätta solceller på hela taket, vilket gör driften och hela anläggning än mer hållbar. Det är viktig, menar Martin Gyllix.
NPC och de nystartade föreningen kommer söka större tävlingar och arrangemang, såväl nationellt som internationellt.
– Vi kommer, via Thomas Johansson och Padelförbundet, kontakta de stora aktörerna i Sverige och utomlands och sikta på turneringar redan under hösten. Vi har också skapat utrymme för tv-kameror här inne. Padel kan bli en stor tv-sport i framtiden. Pengarna finns i det, säger Martin Gyllix.