Guldklass på Jönsbergska i cupen

Christoffer Nyman, Alexander Fransson och Filip Dagerstål.IFK Norrköping Jönsbergska blir en stark titelutmanare i ICA Cupen.

Christoffer Nyman är en av spelarna i IFK Norrköping Jönsbergska som kommer till spel i ICA Cupen.

Christoffer Nyman är en av spelarna i IFK Norrköping Jönsbergska som kommer till spel i ICA Cupen.

Foto: Fredrik Jonson

NORRKÖPING2015-11-05 14:50

Ett givet inslag med vintern runt hörnet. För 33:e gången är det dags för de lokala fotbollslagen, kryddat med ett par gäng hemmahörande utanför länet, att göra upp vem som är bäst på futsal. Och frågan är om inte klassen på årets upplaga är bättre än någonsin?

Se här: IFK Norrköping, regerande mästare och med sammanlagt tre vinster i bagaget. Norrköping Futsal Klubb som spelar i landets högsta serie. Sylvia med en knippe tekniska talanger. Sleipner, färska seriesegrare i division 2 och – inte minst: IFK Norrköping Jönsbergska som kan stoltsera med ett gäng svenska mästare.

– Skolan (Jönsbergska) firar tio år i år och det här växte fram som en idé från eleverna själva, säger Patrik Jönsson som kommer att coacha laget ihop med Mujo Zelic.

Och vilket lag sen. Alexander Fransson, Christoffer Nyman och Filip Dagerstål bidrar med SM-guldglans. I laget kommer även Henrik Castegren, Erik Lindell och Gordon Molander ingå, bland annat.

– Det blir rolig inramning. Christopher Telo och Linus Wahlqvist ville också vara med men vi sa nej, det här är för gamla elever, skrattar Jönsson,

35 herr, 30 dam och tio juniorlag knökar in sig i Stadium Arena. Gruppspelet avgörs 21 och 22 november. Slutspelet inleds veckan efter, den 29. Det är 33:e gången i ordningen som cupen spelas. Förra året vann IFK Norrköping efter 4–3-seger i finalen mot Sylvia. Älvsjö återvänder som regerande dammästare.

Gruindelningen:

Grupp 1: IF Sylvia, Torstorps IF, Valdemarsviks IF, Norrköping Futsal Klubb, Västra Husby.

Grupp 2: IFK Norrköping Jönsbergska, Syrianska IF Norrköping, NIF Bosna, Flens IF Södra, FC Frölunda.

Grupp 3: Finspångs FK, Lindö FF, Hagahöjdens BK, Åby IF, FF Jaguar.

Grupp 4: Smedby AIS A, BK Hird, Chile Unido IF, Bråvalla IK, Ektorp Talent FC.

Grupp 5: Assyriska IF, Skärblacka IF, Dagsbergs IF, Smedby AIS B, Azech SF.

Grupp 6: IFK Norrköping A, Eneby BK, Söderköpings IK, IK Sleipner B, Sonstorps IK.

Grupp 7: IK Sleipner A, Kuddby IF, Svärtinge SK, Knäppingsborgs BK, Krokeks IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!