Den 16 meter långa bassängen bubblar av liv när en grupp pojkar och flickor gör ett av sina nio pass för att lära sig simma.
"Gänget, stanna med huvudet i vattnet", ropar den ene av instruktörerna.
Det skulle ha varit det näst sista passet, där 23 barn i åldern 4–11 år och uppdelade i tre grupper med åtta i varje, har visat stor entusiasm.
Men det blir en omgång till före sommarlovet.
– Vi kommer köra ytterligare tre veckor, 24 barn har anmält intresse och av dem är tio nya. De andra kommer tillbaka, för många tycker att det är så roligt att lära sig crawla, säger Olga Kosovskaya, som tillsammans med Mats Gunnarsson startade simskolan i Åby under våren.
Olga var tidigare chefstränare i Norrköpings Kappsimningsklubb, men blev uppsagd under pandemin och har en portfölj full av meriter från sina 14 år i klubben. 2010-11 fick hon till exempel Hans Chrunaks stipendium.
Med sig i Swim power Sweden har hon också den före detta kollegan från tiden i NKK, Mats Gunnarsson.
De startade för att de såg behovet i samhället några kilometer utanför Norrköpings stadskärna och fick möjligheten att genomföra simskolan tack vare ett bra samarbete med fritidsgården på Hultdalsskolan.
Olga och Mats har större planer för sin nya klubb än att bara få yngre barn simkunniga.
– När vi ser att vi kan fortsätta bedriva någon form av verksamhet här, kanske få en dag till i simhallen och ytterligare en aktivitet utanför bassängen då ska vi försöka skapa en eller två träningsgrupper som går flera dagar i veckan. Det behöver ungdomarna, säger Olga Kosovskaya.
– Vi är jätteglada för att ha kommit in i badet, men det känns extremt viktigt för oss att få tider i Centralbadet. Då pratar vi om ett rejält antal timmar där. Utan vattentid kan vi inte växa. Vi vill få till en helhet och erbjuda simkunskap och simidrott till fler barn och ungdomar i Norrköping och förorter. Därför behöver vi tillgång både till undervisningsbassänger för simundervisning, mindre bassänger så som Åby och 25-metersbassänger för träning och tävling, förklarar Mats Gunnarsson.