Försmak på Tiomila

På söndag får vi en föraning om vad Tiomila kommer att bli. Då bjuder Krokeks OK in till Kolmårdskavlen och alla verkar vilja vara med.

NORRKÖPING2004-04-02 06:00
Man ser det som ett genrep inför vårens absolut viktigaste tävling tiomila.
Visserligen har Kolmårdskavlen mindre än hälften så många lag och hälften så många sträckor som storebror, med det blir en tävling av högsta klass. Alla topplagen från fjolårets Tiomila, eller 26 av de 28 främsta finns med i startlistan som omfattar 200 femmannalag.
Fjolårsegrarna Delta från från Finland med bröderna Jani och Jonne Lakanen finns med. Halden SK som vann Tiomilai fjol och tog en utklassningsseger vid Kolmårdskavlen för två år sedan kommer hit. Halden har inte mindre än fyra lag på startlinjen.

Imponerande lag
Än mäktigare är Södertälje-Nykvarns imponerande gäng. Hela sex seniorlag finns med herrklassen. Södertälje har en otroligt bredd trupp. Deras problem är nog mer att hitta den optimala uppställningen till ett vinnarlag.
OK Denseln blev 12:a i fjol och nu sexa senast vid Måsenstafetten. Här får man ett gyllene tillfälle att testa sig mot alla de bästa. Man har ju hög målsättning till tiomila och siktar mot en placering uppemot ensiffrigt där.
I damklassen finns Ulricehamn med i startlistan. Ställer de upp med sitt på pappret bästa lag med Jenny Johansson och Simone Niggli-Luder som hörnstenar kommer fjolåssegrarna OK Linné med flera att få det tufft.
De två Ulricehamnstjejerna är ju femma respektive etta på orienterarnas världsranking. Linköpings OK är det stora lokal hoppet här i Östergötland. Totalt är det nära 150 damlag med i kampen.

Tre sträckor för tjejerna
Damerna springer tre sträckor om ca 6 km medan herrarna gör upp över fem sträckor på nio km.
Allt sker i ett terrängområde just inpå Tiomila-kartan och nära Kvarsebo. Det förklarar det enorma intresse för årets Kolmårdskavle. Det är bara att gratulera Krokeks OK till de unikt fina startfälten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!