Därför ser Hästentränaren alla IFK-matcher

Den som vill träffa Mikael Johansson när IFK Norrköping spelar boll får ta sig till Nya Parken. ”Jag har sett varenda hemmamatch den här säsongen”, säger Hästentränaren.

I VÄNTANS TIDER. Just nu är det lugna dagar för Vita Hästens tränare. I början av augusti börjar träningen igen, under tiden passar "Micke" på att heja fram IFK på Nya Parken.

I VÄNTANS TIDER. Just nu är det lugna dagar för Vita Hästens tränare. I början av augusti börjar träningen igen, under tiden passar "Micke" på att heja fram IFK på Nya Parken.

Foto: Mikael Strand

NORRKÖPING2015-07-15 07:30

Tipset om hockeybossen med en passion för fotboll visar sig alltså stämma. Men nu har ärkedjurgårdaren ett nytt favoritlag vid sidan av blåränderna; kamraterna från Norrköping.

– Kul att kunna följa ett lag i stan där man bor, särskilt nu när det går så bra och det finns många egna produkter i laget. Jag har alltid gillat fotboll. Det är nästan så att det är roligare att titta på det än på hockey, säger Micke med ett skratt.

Rivaliteten som i bland finns mellan hockeyälskare och fotbollsfantaster ger han inte mycket för. Det ska finnas plats för båda menar han.

– De ska inte ta ut varandra. Allt med boll är kul tycker jag. Jag spelade själv upp till junioråldern, men sedan var det dags att välja och då blev det hockey.

Hittills har Hästentränaren inte missat en enda hemmamatch och han kommer garanterat finnas på plats för att bevittna toppmötet mot IFK Göteborg på söndag. Påläst och insatt rabblar han upp halva truppen när han får frågan om några favoritspelare.

– Men jag kommer inte att stå i Curva Nordahl, riktigt så illa är det inte än, säger han och skrattar igen.

”Micke” ser flera likheter i hur hans båda favoritlag agerar just nu. Trygghet och självförtroende som ger framgång:

– Både IFK och Djurgården är bollskickliga och har ett bra grundspel. Det ger självförtroende, säger han.

I det sköna flyt av framgång som IFK är inne just nu börjar det pratas om möjligheten till en allsvensk serieseger. Med rätta tycker, ”Micke” som hoppas att spelarna kan hantera pressen.

– Chansen finns, men det blir tuffare och tuffare när det blir guldsnack. Jag träffar Janne emellanåt. Han har lång erfarenhet som ledare och kan nog få killarna att tänka på rätt sätt.

Nyckelspelare som du ser det från Nya Parkens läktare?

– Andreas Johansson och Daniel Sjölund håller i bollen bra, Fransson har växt rejält på mitten, Nyman löper bra och öppnar luckor för de andra, Bärkroth skapar mycket, Kujovic gör mål. Det finns många

Lite hockey också då. Vad händer framöver med laget?

– Just nu har grabbarna ledigt och håller igång på egen hand. Spelarna samlas den 3 augusti. Det blir tre dagar med fystester dagtid och lite lättare iskänning på kvällen. Sedan kör vi igång rejält på is den 6 augusti. Örebrokillarna ansluter lite senare, de går i gång på is däruppe.

IFK-JUBEL. Då blir även Mikael Johansson glad.
IFK-JUBEL. Då blir även Mikael Johansson glad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!