Brodnik kan debutera på fredag

Nyfiken på hur bra testspelaren Jaka Brodnik är?Du kan få chansen redan på fredag.– Det kan bli så att vi spelar honom, avslöjar Adnan Chuk.

INTRESSANT. Jaka Brodnik har inte gjort bort sig under provspelet och kan få chansen att spela redan mot Umeå på fredag. "Vi gillar vad vi ser" säger Adnan Chuk.

INTRESSANT. Jaka Brodnik har inte gjort bort sig under provspelet och kan få chansen att spela redan mot Umeå på fredag. "Vi gillar vad vi ser" säger Adnan Chuk.

Foto: Matz Glimhed

NORRKÖPING2015-11-17 22:00

Jaka Brodnik kändes tillräckligt intressant för att syna närmare och ta in på provspel. 23-åringen – som var under NBA-klubben Denver Nuggets radar i somras – har hunnit med att avverka ett par träningar med Dolphins och har inte försämrat sina chanser att få ett kontrakt med den svenska ligatrean.

Den vänsterhänte slovenen har gjort ett bra intryck på – och utanför planen.

– Han har sett ut ungefär som vi trodde. Han har ett bra skott. Vi gillar vad vi ser och han ger ett professionellt intryck. Han smälter in bra, men det är en bit kvar innan vi kan bestämma oss, säger Adnan Chuk som redan meddelat att Brodnik rymmer en annars tight och åtstramad budget.

Det är ett nyförvärv som Dolphins har råd att plocka in.

Chuk som var på vippen att leda sitt lag till seger senast mot obesegrade mästarna Södertälje Kings avslöjar att det finns tankar på att använda Brodnik i fredagens hemmamatch mot Umeå i Stadium Arena.

– Vi får se hur pass trygga vi är. Vi har haft lite skadebekymmer och får se hur det utvecklas. Det kan bli så att vi spelar honom och då är det en indikation på att vi behåller honom.

Som dock inte tycker att det är nödvändigt att stärka truppen till varje pris.

– Nej, jag känner ingen panik att jag måste värva. Om vi tar in någon ska det vara någon som bidrar med spets och ger oss en annan dimension i spelet. Spelare blir lediga och agenter hör av sig. Brodnik var en spelare som stack ut och som vi ville kolla närmare på, utvecklar Dolphinscoachen.

Rickard Erikssons lårskada har hållit nyförvärvet från Uppsala från spel ett par veckor. Han närmar sig en comeback men det är inte en skada som påverkar Dolphins beslut att värva Brodnik eller inte.

– Men det är viktigt att hålla kvalitén på träningarna. Min filosofi är att man spelar som man tränar.

Statusen på Eriksson?

– Bättre och bättre för varje dag. Det går åt rätt håll. Vi får se om han kan spela på fredag, säger Adnan Chuk.

Fem segrar på de åtta första omgångarna och obesegrade hemma. Dolphins gjorde en nystart och bytte ut större delen av spelar- som ledarsidan inför den här säsongen. Så här långt har laget visat att de har kapacitet att vara med och störa de bästa lagen. Umeå har haft det jobbigare. Fredagens motståndare parkerar sist i tabellen men imponerade senast när de piskade till Nässjö.

– Umeå har haft skadeproblem och ersättarna har inte riktigt visat sig hålla men de ser bra ut nu, varnar Adnan Chuk.

Jaka Brodnik

Född: 27 februari, 1992 i Ljubljana, Slovenien.

Position: Forward.

Längd/vikt: 203 centimeter/96 kilo.

Tidigare klubbar: Zlatorog Laško (Slovenien), Union Olimpija (Slovenien), Dzūkija Alytus (Litauen).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!