Faik tillplattade i derbyt

Bara 50 sekunder hade gått av derbymötet i allsvenskan mellan IFK Motala och Finspångs AIK när Adam Störe gjorde 1–0 för Faik. Men därefter var det Motala som bjöd på ett hejdundrande målfyrverkeri och stod till slut som vinnare med 14–2 (4–2).

Foto: mikael strand

MOTALA2015-01-01 13:47

– Våra första 50 minuter är godkända. Men sedan faller vi igenom, vet inte riktigt vad som händer, säger tränaren Mats-Olof Hallmans efter storförlusten.

Motala vann första derbyt på Grosvad med 5–0 men i onsdags visade man framförallt i andra halvlek att skillnaden mellan lagen är oerhört stor.

– De utnyttjar den större planen på ett föredömligt sätt, fortsätter Mats-Olof. De har ett flertal duktiga skridskoåkare men samtidigt får det inte rinna iväg så här mycket.

Efter en någorlunda jämn första halvlek, där Faik reducerade till 4–2 precis innan paus, drog Motala igång målfrosseriet i 56:e minuten. På sju minuter smällde man sedan in fem mål och matchen var definitivt avgjord.

– Tycker vi hänger med bra första tio i andra halvlek, men sedan utnyttjar de ytorna och då är vi på efterkälken, säger lagkaptenen Tobias Wallberg lite uppgivet.

Det var inte bara skridskokunnandet som Motala utnyttjade utan man hade även en fyramålsskytt i Martin Grändås – som spelat i den röda Faik-tröjan.

– Jag frågade grabbarna i paus om de redan börjat fira nyår efter vår bleka inledning, men i andra halvlek visade de verkligen vad de kan och nu är vi med i toppen av tabellen, säger Motala-tränaren Dennis Gustafsson nöjt.

Ja, Motala möter i de kommande matcherna just ettan Gripen (borta) och tvåan Lidköpings AIK (hemma) medan Faik tar emot Jönköping hemma på lördag.

– Jönköping är ett skridskoskickligt lag också men jag tror ändå vi lättare kan få stopp på dem hemma på Grosvad, säger Mats-Olof Hallmans.

Ska man ge någon Faik-spelare ett extra plus den här nyårsaftonen så är det målvakten Magnus Jebsen som svarade för ett flertal kanonräddningar, även om inte alla målen såg helt otagbara ut.

Till sist: Motala valde att spela derbyt på nyårsaftonen vilket blev ett lyckat drag då 724 åskådare letat sig ut till Motala Isstadion. Samtidigt måste man ge beröm till Faiks hejarklack, Rödtjut, som trots de tunga siffrorna i baken hejade fram sitt lag till allra sista minuten.

Matchfakta

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om