Mitov: "Kommer kännas sjukt speciellt"

Mitt uppe i en kamp för allsvensk överlevnad – men samtidigt ett sneglande öga på 5 oktober. "Det kommer kännas sjukt speciellt", säger David Mitov Nilsson om att möta moderklubben i vad som dessutom kan vara en ödesmatch för Sundsvall.

23 augusti 2019 10:39

Det har gått ett par veckor och två allsvenska matcher sedan flytten. Efter 22 år i IFK Norrköping tog David Mitov Nilsson ett känsloladdat farväl till moderklubben.

Ett avsked som kändes och märktes.

LÄS MER: "Vissa saker som jag kände att de kunde hanterat bättre, just för min personliga del".

Det svämmade över av emotionella tack- och lycka till-hälsningar på sociala medier när målvaktens övergång till Sundsvall blev offentlig och på ett personligt plan var det inte vilken omstart som helst för "Pekings" guldkeeper.

Ni kan bakgrunden med de återkommande skadesmällarna och Isak Petterssons utveckling som gjorde 28-åringen till nummer två.

Det kom till en punkt när det var dags att söka sig bort.

– Det fanns lite olika alternativ. Helsingborg var med i bilden men de satsade på Lindegaard (Anders) och Sundsvall kom in i bilden. Det blev "Giffarna", säger Mitov Nilsson som mycket väl visste vad han kastade sig in i.

Jumbon med två vinster på 20 matcher har tio matcher kvar att klara kontraktet i en ångestfylld höst där klubben dessutom skeppat i väg skyttekungen Linus Hallenius till Cypern och Maic Sema i bytesaffären med IFK Norrköping där Mitov Nilsson gick åt motsatt håll.

– Jag ser det som en utmaning. Det finns inget annat. Jag ser inte läget som skräckartat. Alla vet vad som gäller. Vi har ett bra lag, men man får inga poäng på att spela bra och fin fotboll. Vi måste bli lite mer cyniska om vi ska klara det här och det tror jag att vi ska kunna göra. Vi möter flera av lagen som vi slåss emot där nere.

Två allsvenska matcher i nya klubben har gett en poäng (1–1 mot Östersund) och en 0–3-torsk mot Hammarby.

I veckans cupmatch mot Lidingö var det många Sundsvall-fans som höll andan när målvaktsförvärvet skadade sig.

– Onödigt av deras spelare tycker jag. Han satsade rejält på en boll som jag var först på, en hemåtpassning. Jag valde att kliva av och nu är det väldigt stelt. Det var en blödning i vaden men jag ska kunna spela mot Elfsborg, säger Mitov Nilsson om måndagens hemmamatch.

Det är fortfarande många livlinor kvar för Sundsvall att rädda sig kvar. En av chanserna till viktiga poäng i bottenstriden är mot IFK Norrköping 5 oktober hemma på NP3 Arena.

– Jag har kollat upp det datumet, medger Mitov Nilsson.

Hur kommer det kännas?

– Ja du...Det kommer kännas sjukt speciellt. Jag har ju mött spelarna på träning men det här blir något annat men nu tillhör jag Sundsvall och ska göra allt jag kan för att vi ska vinna.

Fanns det någon oro var du stod med tanke på att du inte stått i allsvenskan på länge?

– Njae. Jag har tränat bra i en bra miljö en längre tid och känner mig i bra form. Jag har förberett mig för att vara redo när chansen kommer och tycker jag har kommit bra in i det. Jag har blivit väldigt väl omhändertagen. Det är en bra grupp med bra fotbollsspelare som jag kommit till.

Ältar du något? "Hur hade det blivit om inte den eller den skadan hade drabbat mig"?

– Nej, jag har gått vidare. Vad kan man göra? Om du har ett bra sätt att undvika skador kan du väl säga till. Jag har tagit hand om kroppen och gjort vad jag kan. Det är inga muskelskador jag åkt på. Det tjänar inget till att se tillbaka, säger David Mitov Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung