"Lite besviken är man ju"

Den fina sviten lever – precis som den allsvenska toppstriden. Alexander Fransson räddade en pinne mot IFK Göteborg. "Resultatet är godkänt, men lite besviken är man", säger Fransson efter 2–2 på ett fullsatt Nya Parken.

17 juli 2015 14:31

Det var "Pekings" mittfältselegant själv som fixade poängen i det andra raka toppmötet på en vecka.

En tilltrasslad situation ledde till att bollen hamnade ute hos Arnór Ingvi Traustason som blev halvfri i straffområdet. Hans avslut täcktes, men bollen studsade ändå vidare mot mål – där Alexander Fransson dök upp och kunde peta in 2–2.

– Arnór kom i läge, han sköt och bollen studsade tillbaka på honom och sen mot bortre... Om den var på väg in eller inte vet jag inte, men jag ville inte chansa så jag petade in den, beskriver Fransson.

Nöjda?

– Resultatet får ses som godkänt, men lite besviken är man ju. Vi vill vinna varje match.

Trots en ganska halvdan första halvlek med ett 0–1 emot sig tidigt och ytterligare mål hängandes i luften kunde hemmalaget gå till pausvila med 1–1. Emir Kujovic höll sig framme på en frispark och kunde trycka in kvitteringen.

I andra var det betydligt mer IFK Norrköping som tryckte på för ett ledningsmål. Det kom också. Men i "fel" ände. Sören Rieks fick tid med bollen utanför straffområdet och kunde placera in 2–1.

– Det målet kom lite olägligt men vi reser oss och fixar 2–2 i alla fall, det får vi vara glada för, säger "Alle" som inte var helt belåten med lagets första halvlek.

– Vi hade sett fram mot den här matchen men var inte riktigt på tå och hade lite för dålig rörelse. Det känns som att de var bättre än oss i första halvlek och vi kom inte riktigt upp i nivå. Men jag tycker att vi rättar till det och i andra är det vi som för matchen och skapar lägen, i alla fall under den första delen. Synd att vi inte kunde göra mål där.

IFK har nu tolv raka matcher utan förlust.

– Ja, det är starkt av oss. I dag visar vi att vi har bra lagmoral och är svåra att möta, säger han.

IFK-managern Janne Andersson var besviken över prestationen innan paus. Då pressade "Blåvitt" högt och fick bra betalt för det.

– Att de går upp högt ska vi klara, men det här var första gången som vi kanske blev lite tagna av stundens allvar, det var lite för tveksamt och passivt. Men i andra halvlek visar vi vårt rätta jag, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Adamsson