Henric Fröberg höll undan

Det höll för Henric Fröberg, GoIF Tjalve, Anna Forsberg, OK Kolmården och för Astrid Andersson, NAIS, medan det gick åt skogen bokstavligen för Anneli Berggren, OK Denseln.
Så kan man summera avslutningen för några av de östgötar som varit i fokus under O-ringen.

LINDOME2004-07-24 06:00
Henric höll undan och vann med förstärkt marginal i H 18, trots att han lät dröja långt över banläggarens spekulerade måltid och fick en och annan klubbkompis att få hjärtat i halsgropen, innan han uppenbarade sig på målrakan.
- Missade massor idag. Är väl inte van med att gå ut i täten på det här sättet.
För Anna Forsberg var det tvärtom. Hon var säkerheten själv och lade nervositeten bakom sig när hon passerade startlinjen för avgörandet i D 14-klassen.
Sedan var det full fart genom hela loppet, något som tydligt verifierades av siffrorna i resultatlistan. Anna var klart snabbast på etappen och som följd av det, drygade hon också ut sin ledning från fem minuter till en vinst med hela elva.
- Lite roligare att vinna i år. Det var mycket tuffare konkurrens, menade Anna som nu, redan som 14-åring tagit tre totalsegrar och det på raken.Astrid Andersson gjorde enligt egen utsago veckans bästa lopp i avslutningen. Det fyllde på till dagens största segermarginal när hon tog hem D 80. Inte nog med det, Astrid var tävlingens äldsta deltagare bland alla damerna på plats med sina 82 år. Nu har hon 12 totalsegrar och drygt 40-talet etappvinster i sitt register.
För Annelie Berggren slutade O-ringen på ett helt annat sätt. Hon hade ett gyllene läge, men stressen satte stopp för en andra totalvinst. Hon har en i bagaget från 2001 i Uppland.
- Sprang så jäkla snett. Man vill så mycket, men kan inte hålla undan stressen, och krafterna tog också slut nu när det gällde.
Annelie hade många förklaringar till raset från ledning till fjärde plats i mål, men konstaterade trots det.
- Jag är ändå nöjd.
En annan nöjd Denslare var Erik Ivarsson Sandberg, som lyfte sig en plats och blev slutlig tvåa i H 18 lång. Erik som är 17 år har en chans till att visa framfötterna i 18-årsklassen.
- Men då skall jag springa elit, betonade han.
Bra gick det också för Ida Lindkvist, OK Denseln, som tog två placeringar på etappen och blev femma i totallistan. Hon hade en intern östgötamatch med Kolmårdens Linn Bränneby, som hade lite oflyt i avslutningen och dessutom stukade foten en smula.
- Första O-ringen. Jättenöjd med att bli sexa, var Linns synpunkt på utgången.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!