Liljendahl ett jagat byte

Stanna eller lämna? Tobias Liljendahl är ett jagat byte.

– Det känns kul att det finns några som är intresserade, säger Hästenforwarden.

17 mars 2017 13:06

Han stänger inte dörren för en fjärde säsong i Vita Hästen, men samtidigt lär klubben få jobba för att behålla Tobias Liljendahl.

Den 22-årige stockholmaren har lagt säsongen bakom sig och är hemma i Upplands Väsby där han just nu funderar över framtiden.

Det saknas inte alternativ, även om det i dagsläget inte finns så mycket konkret att ta ställning till.

– Det är ju inte jättelänge sen säsongen slutade med Hästen och det är fortfarande många lag som är igång. Jag pratar med lite olika klubbar, och Hästen är också med i bilden, men jag har långtifrån klart med något. Det är lite allsvenska klubbar och även några från division 1, även om det inte känns jätteintressant, säger han.

Har klubbar högre upp visat intresse?

– Litegrann men inget konkret, inga som direkt har nappat. Men det känns kul att det finns ett visst intresse i alla fall och att de vet vem jag är.

Tobias Liljendahl kom till Vita Hästen från Djurgården inför debutsäsongen i allsvenskan 2014. Han har tagit kliv varje år och kommer nu från sin poängmässigt bästa säsong med 13 mål och totalt 22 poäng på 52 matcher.

Intressenterna är därmed fler än tidigare år.

– Ja, absolut. Jag tycker själv att jag har tagit rätt stora kliv i år och jag har verkligen fått utdelning i poäng och så. Jag har egentligen utvecklat allting, det är svårt att peka på något speciellt. Men jag har haft lite medstuds, fått självförtroende och vågat lita på det jag gör. Det har gett vind i seglen.

Han tar inte sikte på spel i utlandet utan räknar med att stanna i Sverige.

Om det blir i Norrköping och Hästen återstår att se.

– Jag säger som jag har sagt till många andra, jag har hela tiden trivts jättebra i Hästen och jag har egentligen inte stängt några dörrar. Men som sagt, det är fortfarande lite tidigt att säga så vi får se vad som händer, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!