Långt kvar till gruppspel för IFK

Ett delmål är passerat men det är en krokig väg till gruppspelet i Europa League. Här är alla hinder på IFK:s väg dit.

Läs mer: Lättnad efter Europasegern

Läs mer: Iwungs krönika

När slutvisslan på Östgötaporten ljöd under torsdagskvällen blev avancemanget klart från kvalomgång ett. Irländska St Patricks Athletic var en munsbit för IFK som aldrig var riktigt hotade.

Men det kommer bli svårare och i nästa omgång väntar lettiska FK Liepaja som något överraskande besegrade Dinamo Minsk under torsdagskvällen med 2–1. IFK börjar hemma på torsdag och åker till Liepaja för returmötet torsdagen därpå.

Om IFK tar sig vidare i mötet med FK Liepaja väntar ytterligare två dubbelmöten. Om man ska vidare till gruppspelet det vill säga. Först i kvalomgång tre och därefter i det som man i Europa League-sammanhang kallar för playoff som är sista anhalten i kvalspelet. Blir det segrar för IFK i alla dessa dubbelmöten är man framme vid gruppspelet i Europa League som lottas den 30 augusti och har premiär 19 september. En lång väg att vandra för östgötarna om man vill tampas med de allra bästa lagen i turneringen.

Ska IFK gå hela vägen kommer det att bli fortsatt hektiskt på torsdagar eftersom det alltid, utom några få undantag, är speldagen för Europa League. Faktum är att IFK kommer att spela match varje torsdag fram till slutet av augusti om man går hela vägen till gruppspelet. Ett tufft faktum för IFK som vid sidan av Europacupspelet också har ett hektiskt schema i Allsvenskan. I utkanten av detta lurar också kvalspel i Svenska Cupen mot IFK Timrå. Den matchen är schemalagd till att spelas den 21 augusti. Men det är något som IFK försöker få till en ändring kring.

Viktiga datum

23 juli: Lottningen till tredje omgången

25 juli: Första omgången i kvalomgång två

1 aug: Andra omgången i kvalomgång två

8 aug: Första omgången i kvalomgång tre

15 aug: Andra omgången i kvalomgång tre

22 aug: Första omgången i play off

29 aug: Andra omgången i play off

19 sep: Premiäromgång i gruppspelet

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa