Röjgård som på räls

OK Kolmårdens Mats Röjgård fortsätter att imponera i O-ringen. På tisdagen slog han till med en härlig etappseger och förstärkte sin postion i toppen av H 21 elit, den tuffaste klassen vid sidan om Supereliten.
- Roligt med en seger, konstaterade Mats och tillade med en viss belåtenhet.

Segerintervju Mats Röjgård, OK Kolmården, som vann H 21 elit vid den andra etappen, blir intervjuad av Leif "Loket" Olsson i samband med prisutdelningen för på den pampiga scenen vid centralorten på gamla Eriksbergsvarvet.
FOTO: NILS SJÖDIN

Segerintervju Mats Röjgård, OK Kolmården, som vann H 21 elit vid den andra etappen, blir intervjuad av Leif "Loket" Olsson i samband med prisutdelningen för på den pampiga scenen vid centralorten på gamla Eriksbergsvarvet. FOTO: NILS SJÖDIN

Foto:

KUNGÄLV2004-07-21 06:00
- Vi har faktiskt hårdare banor än Supereliten.
Helt sant måste vi tillstå och särskilt tydligt kommer det att bli efter onsdagen då Mats får bita i en full klassisk bana i tunga Skatåsterrängen, medan Supereliten har vilodag.
Att Supereliten har ett lättare program beror på önskemål om att kunna kombinera förra veckans EM, med O-ringen och de kommande VM-testerna i början på augusti. Det är då det gäller för alla de med landslagsambitioner.
För andra dagen i rad var det förra årets svenske VM-hjälte Mattias Karlsson, IK Hakarpspojkarna, som bjöd Röjgård på det tuffaste motståndet, men den här gången var rollerna omvända med Mats först och därmed också ett litet steg närmare totalledning, nu bara dryga minuten efter.
Trots segern kunde inte Mats visa upp något helt perfekt lopp.
- Det blev några småsvängar och en liten större bom, men så var det väldigt tuff och bökig terräng och svår orientering, summerade han.

Bra av schweizare
Bakom Mats gjorde Linköpings OK:s schweizare Denis Steinemann ett kanonlopp och blev trea. Edvin Karlsson, OK Denslen hade också ordning på kontrollplockningen, men var rätt sliten när han kom i mål för att sluta som 13:e man, vilket förde upp honom till en 15:e plats totalt.
I damernas motsvarighet D 21 elit, tog Charlotte Lindkvist, OK Denseln ett ordentligt steg framåt efter måndagens lite svaga inledning. Nia på etappen och lika många placeringar upp i totalen till en 11:e plats, blev facit av slitet i Kungälvsskogarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!