Sargen är omklädd och plexiglaset nedmonterat runt hela rinken. Spelarbåsen omgjorda med bänkarna bortplockade. Utvisningsbås och sekretariat ser också annorlunda ut. En stor hylla för domarna är uppbyggd och dessutom finns ett hörn för den så kallade "kiss and cry"-platsen, där åkarna sitter och väntar på sina poäng, på plats.
Klassiska Himmelstalundshallen får ett nytt ansikte det här veckoslutet.
Allt för att anpassa den för det historiska arrangemanget där Sveriges bästa konståkare tävlar om SM-medaljerna i Norrköping – för första gången på 118 år.
Framför allt är det ideella krafter från hemmaklubben NKK som sliter med jobbet. Liksom personalen i hallen. Efter tävlingarna, som pågår till söndag, ska allt återställas igen.
– Vi ligger ändå bra till. Det är domarläktaren som vi var tvungna att vara klara med till tolv i dag (onsdag) så den kan inspekteras, säger Jimmy Zakrisson medan han fixar med det sista.
Camilla Fredman är tävlingsansvarig på Svenska Konståkningsförbundet och ser att Himmelstalundshallen kommer att bli en bra plats för SM.
– Från början är den ju gjord för en annan idrott på is, ishockeyn. Det är de flesta eller så gott som alla ishallar. Nu när det byggs nytt eller renoveras blir alltfler medvetna om att man kanske ska tänka på fler idrotter. Vi är inte så förtjusta i plexit, det skymmer sikten. Det blir svårt att kommunicera. Här ska tränare stå och coacha sina åkare och domare sitta och titta, säger hon.
Just att plocka ner och sätta upp plexiglaset runt rinken är kanske det mest digra jobbet.
– Arenapersonalen och byggkillarna från NKK är oerhört kreativa och hårt arbetande. Man får hitta lösningar, säger Camilla Fredman.
Ombyggnaden började under tisdagen och när torsdagens tävlingar startar är allt klart.
– Det har varit många möten där vi mätt och måttat. Det är mycket som är regelstyrt till exempel hur domarna ska sitta. Vi började diskutera och mäta i mars, säger Camilla Fredman som ser ett minus i "Himpa".
– Det är lite svårt att hitta ett flöde i hallen eftersom man bara går ut och in på ett ställe. Men allt går.
Hur mycket får ni göra avkall på här utifrån hur ni skulle vilja ha det?
– Inte så stora avkall, här finns gott om utrymmen. Det är främst det här med flödet då. Det är en härlig hall att vara i. Hallen blir en arbetsplats under flera dagar och då kan verkligen Himmelstalundshallen erbjuda något bra.