Kurvan pekar uppåt hela tiden – även som senior.
2022 plockade Melina Andersson hem elva medaljer på VM, EM och världscupen och i år har hon fortsatt i nästan identisk stil.
Kronan på verket för 24-åringen blev VM-trippeln med guld och silver i maraton och brons på 5 000 meter.
Det vägde över till hennes fördel när NT-guldet 2023 nu ska delas ut.
Dagen efter hemkomsten från landslagslägret i Spanien träffar Sporten Melina Andersson i ett regnblaskigt Knäppingsborg, strax före julrushen.
NT-guldet blir en glad överraskning och en varm julklapp i förväg för henne.
– Det hade jag inte förväntat mig, haha. Jag trodde det var ett vanligt julreportage, säger hon strax efter att nyheten har förmedlats.
Melina har självklart koll på många av de tidigare vinnarna, inte minst kanotisterna. Och för exakt ett år sedan fick paraåkaren Ebba Årsjö samma glädjande besked i just de här kvarteren.
– Jag känner Ebba. Jag åkte också alpint när jag var yngre och vi var i samma grupp ibland. Hon är grym.
Vi landar inne på ett fik i Knäppingsborg. Melina Andersson beställer te och en glutenfri saffransbulle och konstaterar att hon har två riktigt bra säsonger bakom sig där hon har etablerat sig i världseliten.
Men 2023 sticker ändå ut lite.
– Jag rankar det lite högre eftersom sprint ändå är mitt fokus. Jag vann ju i Sverige och fick köra både EM och VM och det har jag inte fått göra i K1 någonsin. 2022 var helt okej men jag fick mest köra besättningar utan någon riktig plan. I år har jag satsat mer på sprint och det har gått mycket bättre, konstaterar hon.
Melina Andersson har besegrat meriterade Linnea Stensils och sett till att ge Sverige ytterligare en plats i K1 500 meter till OS nästa sommar. Men namnet är ospecificerat än så länge – och nomineringen lär dröja.
Utmanaren heter Julia Lagerstam. Men hon måste först besegra Linne Stensils i den svenska uttagningen och därefter bli bättre än Melina Andersson på den första världscuptävlingen.
– Det avgörs tidigast i april, maj, säger Melina.
Går det att höfta OS-chansen i procent?
– Man vill inte underskatta en motståndare men om man kollar på årets resultat så ser det bra ut. Jag är den enda i Sverige som har slagit Linnea de senaste tio åren. Hon kommer få en plats också men de andra tjejerna som är bakom oss är typ fyra sekunder efter båda. Att det skulle hända, att Julia skulle slå Linnea, är ett mirakel i så fall.
Det var stort för dig att slå Linnea.
– Ja, det är ju enda chansen att få köra K1 över huvud taget.
Vad skulle det betyda att få komma till OS?
– Det har ju varit mitt drömmål jättelänge, ända sedan jag satsade på att paddla. Det är allt jag vill och det är det jag tränar för varje dag.
Hur långt framåt ser du i din karriär?
– Jag kommer i alla fall satsa till OS 2028. Jag har sagt till 2032 förut men det kanske blir i besättning i så fall.
Melina Anderssons träningsmängd – 24 timmar per vecka och fyra pass per dag när det är som mest – är brutal. Sedan flytten till Elitcenter i Jönköping 2022, där hon bor tillsammans med sambon Martin Nathell som också tillhör kanotlandslaget, har hon gnuggats stenhårt av landslagstränaren David Rytter Larsen.
Och hon älskar det.
– Jag tränade i går innan vi flög från Spanien och jag tränade på morgonen innan jag kom hit. Jag blir mindre trött när jag tränar, säger Melina.
Hur går det till när ni tränar fyra gånger på en dag?
– Det kan vara att paddla 90 minuter på morgonen och springa 40 minuter efter det. På eftermiddagen paddlar man en timme igen och sen cirkelträning på gymmet i 45 minuter. .På ett år har jag 18 dagar utan träning, inklusive sjukdagar, men då vilar jag inte helt på riktigt heller. Det kan vara att jag cyklar eller gör något annat lätt.
Ska man inte vila för att kroppen ska återhämta sig?
– De flesta säger det men min tränare tror inte på det, och jag gör allt som han säger. Ena dagen tränar jag ett energisystem och dagen efter tränar jag ett annat. Då får ju alltid ett vila. Det har blivit ett jättelyft för mig att flytta till Jönköping och träna med David. Det är klart att det känns skit ibland men minst nio av tio pass känns bra.
Det underlättar att din sambo lever samma liv?
– Ja, det hade nog inte funkat annars. Men vi har varit tillsammans i sju år och det är jätteskönt och smidigt att Martin också har fastnat för det här.
Nu siktar paret på en gemensam OS-dröm i sommar.