"Jag har meddelat Hästen att jag vill vidare"

Vita Hästens ”sillyseason” har redan dragit igång. Klubben har inlett samtal med flera nyckelspelare till nästa säsong.

6 mars 2017 15:14

Under måndagen gjorde truppen vårens sista pass tillsammans i Himmelstalundshallen och efteråt hade sportchefen Niklas Czarnecki privata samtal med några av killarna.

Sex spelare i truppen har kontrakt för säsongen 2017/18. De är Daniel Josefsson, Rickard Palmberg, Jesper Samuelsson, Mattias Kalin, Kevin Elgestål och Simon Mitman.

Även coachen Jonas Johnson är klar för ytterligare en säsong.

Norrköpingslaget ville gärna behålla backen Alexander Younan, men denne har bestämt sig för att testa lyckan i en annan klubb.

Så här går tankarna hos några av truppens spelare:

Henrik Bankelius, 30, forward:

Vita Hästens lagkapten har avverkat fem säsonger i klubben. Han har haft ett inledande snack med Niklas Czarnecki även om parterna inte har kommer mycket längre än så.

“Banka” är dock på det klara med vad han vill.

– Vi vet var vi har varandra och de vet var jag står. Jag vill spela i Vita Hästen, från min sida finns det ingen tvekan om det. Men som alltid så här års är det mycket som är oklart. Vilka blir kvar? Hur kommer sommarträningen att se ut? Vi får se vad som händer och hur förutsättningarna ser ut, säger han.

Han hade naturligtvis helst fortsatt säsongen i stället för att gå på semester. Förklaringen till den missade slutspelsplatsen spårar han till lagets ojämna nivå.

– Vi har pendlat alldeles för mycket. Vi har kunnat göra en bra match bara för att ha en dipp i nästa. Tittar man på de lagen som har lyckats så ser man att de har haft trender med fem-sex-sju segrar i rad. Samtidigt så hade vi en turbulent försäsong där vi stångades med ett nytt spelsystem. Det kändes som att vi gav bort en hel försäsong samtidigt som vi snabbt fick ställa om till en ny tränare. Det har varit tufft men vi inom laget har ändå lyckats hålla ihop det väl, säger han.

Alexander Younan, 20, back:

Jönköpingskillen har haft en bra utveckling i Norrköping och klubben vill förlänga kontraktet som går ut.

– Jag har meddelat Hästen att jag vill gå vidare, jag siktar lite högre och SHL känns som ett rimligt mål, säger Alexander.

Som uppskattat tiden i Vita Hästen.

– Jag har fått mycket speltid och förbättrat saker i mitt spel, bland annat att göra det enkelt och inte klabba till det i onödan. Min agent letar ny klubb men än finns det inget att ta ställning till.

Erik Olsson, 22, forward

Den rivige värmlänningen har nu två allsvenska säsonger under bältet – och han fortsätter helst på samma nivå. Gärna i Vita Hästen.

– Jag har trivts jättebra här i Norrköping och även med hockeyn. Det har varit bra på många plan. Vi ska sätta oss ner och prata men i nuläget vet jag faktiskt inte om klubben vill ha mig kvar eller inte, säger Olsson.

Som känner att han har utvecklat mycket under sina två år i Norrköping.

– Speciellt under det första året när jag fick spela mycket redan från början. I år har det väl varit sisådär för egen del, mycket upp och ner och inte lika bra som säsongen innan.

Marcus Eriksson, 31, forward.

Med 44 poäng på 51 matcher var ”Macke” en av lagets nyttigaste spelare och klubben vill gärna förlänga.

– Det är öppet. Jag känner att jag fortfarande utvecklas och skulle vilja testa på högre nivå. Just nu finns det inget hett alternativ, men om tre-fyra veckor kan det ha klarnat lite, säger Norrköpingssonen.

Som tvekade länge innan han skrev på ett ettårskontrakt i fjol.

– Det har varit en ganska turbulent säsong och jag är rädd att skriverierna kan ha gett Hästen dåligt rykte, möjligen blir det svårare att rekrytera nya spelare,

Jordan Rowley, 26, back:

– Jag är väldigt intresserad av att stanna. Jag ska ha ett möte i eftermiddag. Vi får se vad som händer. Jag tycker att det har varit bra här. Det är klart att man ville gå vidare och få en längre säsong, men vi har ett ungt lag och kan vi få tillbaka de flesta spelarna så kan det bli bra.

Emil Jidskog, 26, målvakt:

– Vi pratar med varandra och jag kan absolut tänka mig att vara kvar, men det är inget som är klart. Vi får se vad som händer. Jag trivs bra i klubben och det finns mycket att bygga vidare på här. Jag kan inte säga att jag är nöjd med säsongen, men jag är inte jättebesviken heller utan det är någonstans mittemellan. Det blev inte så många matcher som jag hade hoppats på.

Simon Åkerström, 21, back.

– Om jag får ett erbjudande från Hästen kan jag absolut tänka mig att vara kvar, men vi får se vad som händer. Det jag vill är att spela i allsvenskan, säger han.

21-åringen plockades in från Piteå inför den här säsongen och hade högt ställda förväntningar på sig själv.

– Jag är väl inte riktigt nöjd, även om det var min första allsvenska säsong. Vissa matcher har det gått riktigt bra, men jag hade förväntat mig att jag skulle ta för mig mer än jag har gjort. Ibland har jag spelat lite för mycket bara för att klara mig och då blir det inte bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Adamsson Pär Andersson Henrik Jonsson