Iwung: Vi fick köpvintern vi aldrig sett

Färdigvärvat? Inte då. Det här är uppenbarligen året när IFK inte nöjer sig med att vara underhunden. Med det här laget kan inget längre klassas som en skräll. Jo, om det inte skulle bli ny guldstrid.

22 februari 2019 19:55

Var det inte med en viss vibration i marken som Kevin Alvarez klev in och mötte frågorna och kamerorna på Östgötaporten?

Betongen vid Curva Nordahl kändes inte lika kall.

Innan Ian Smith (tolk för dagen), Peter Hunt, Jens Gustafsson och Kevin Alvarez satt sig vid podiet hann två årskort till säljas.

Passande nog rullade "Peking" igång matchvärmningen inför cupmatchen ett par timmar senare samtidigt som Jens Gustafsson sa: "När det kom upp att vi hade chansen att klara av transfern kunde vi inte säga nej. En alldeles fantastisk spelare".

Kevin Alvarez förstod inte managerns fina beröm men han förstår var han hamnat, vad som är på gång och vad IFK Norrköping vill.

Kamraterna som redan svarat för den häftigaste värvningsvintern av alla allsvenska lag var inte nöjda med Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic och Rasmus Lauritsen.

De passade även på att smacka in ett kraftpaket som totalcharmat scouten Stig Torbjörnsen och hade Malmö FF efter sig.

Dyrt, medgav Peter Hunt.

En saftig investering men det är inte direkt så att IFK varit ute och cyklat när de värvat de senaste åren.

Döma av orden som användes för att beskriva Kevin Alvarez är klubben övertygad om att det kommer slå väl ut den här gången också.

– Men ge det tid, det är en omställning. Ian Smith behövde ett halvår, sköt Gustafsson in för säkerhets skull.

När David Moberg Karlsson lämnade för Prag skrev jag: "IFK har visat upp en imponerande förmåga att läka, cementera kvalité och skaka av sig stjärntapp men det kommer till en gräns. Det kommer krävas en köpvinter vi inte sett tidigare".

Ser vi till vad IFK landat i det här fönstret är det svårt att hävda att de agerat annorlunda.

Har en huvudansvarig klivit in med bättre förutsättningar än Jens Gustafsson?

Tveksamt.

Tiden när IFK vägrade att gasa, när de drog sig för att kaxa upp sig och satsa för att i stället välja trygga vägar kan vi vinka tack och hej till.

Det är satsning som tydligt visar att klubben trivs bland de största och bästa.

Många i IFK-land vill göra det till att det redan är fördel Peking som lyckades att vinna Sead Haksabanovic och Kevin Alvarez i konkurrens med AIK och Malmö.

Inga poäng eller titlar har delats ut med en ökad attraktionskraft men det finns däremot en stark korrelation.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung