Tufft skadeläge – och Hästen nobbades av SHL-spelaren

Vita Hästen har manfall inför mötet med Västerås. "I bästa fall får vi ihop tre femmor", säger tränaren Tony Zabel.

Vita Hästen och Tony Zabel hade gärna fått in Samuel Solem.

Vita Hästen och Tony Zabel hade gärna fått in Samuel Solem.

Foto: Magnus Andersson och Bildbyrån

Ishockey2021-01-14 17:30

Det är rörigt i truppen. Tre coronafall där samtliga av Christian Engstrand, Filip Cruseman och Kevin Elgestål kommer att saknas mot Västerås i Himmelstalundshallen.

Lägg därtill att Marcus Eriksson fortsatt är skadad, att Niklas Folin ännu är osäker på spel och detsamma gäller även Christopher Fish och Patrick Blomberg. Och så har man precis tappat Linus Högberg som kallats tillbaka av sin nordamerikanska klubb.

Det är ingen lätt situation för Tony Zabel som dessutom försökte låna Samuel Solem från Brynäs, men där valde han till slut AIK.

– Det var vi och AIK där, men jag tror att de betalade betydligt mer. Jag var på honom för flera veckor sedan men då handlade det om för mycket pengar. Sedan gick prislappen ner, vi hade en överenskommelse att han kanske skulle spela redan imorgon men det var inte klart, säger Zabel som fick se AIK komma in istället.

Istället kan eventuellt ett lån på backsidan bli klart redan till mötet med Västerås men inte heller det är helt hundra än.

Tony Zabel planerar med de spelare han har att tillgå så länge.

– Det är ingen rolig situation. Man kan inte ställa in för att man har skador. Då får man fylla på med juniorer men vi har inga juniorer som är igång heller. Alla måste göra en bragdinsats nu. Samtidigt är det några som kanske känner att de fått för lite istid och då är det här ett läge att visa coachen att han har gjort fel.

– Vi har ett tufft läge i tabellen, men jag gillar läget. Vi har femteplatsen inom räckhåll men det också tätt neråt.

Tony Zabel har ett tufft läge inför Västerås-matchen.
Tony Zabel har ett tufft läge inför Västerås-matchen.
Karta: Platinumcars Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!