Skärblackas missnöje – tappat fyra spelare till Hästen

Vita Hästen bygger för en snabb klättring i seriesystemet. Bland annat genom att nypa spelare från blivande seriekonkurrenter. "Känns inte alls roligt att få möta mina gamla spelare", säger Skärblackatränaren Fredrik Klintestam.

Bröderna Agebrink (Simon och Lucas) och Filip Stensson (längst till höger) har alla valt att lämna Skärblacka för sin moderklubb Vita Hästen. Simon och Stensson var Skärblackas två främsta poängmakare förra säsongen.

Bröderna Agebrink (Simon och Lucas) och Filip Stensson (längst till höger) har alla valt att lämna Skärblacka för sin moderklubb Vita Hästen. Simon och Stensson var Skärblackas två främsta poängmakare förra säsongen.

Foto: Kollage

Ishockey2023-07-16 09:00

Hästen får som bekant göra en omstart i hockeytrean kommande säsong.

Norrköpingslaget har bland mycket annat hämtat in en kvartett som ifjol huserade hos blivande seriekonkurrenten Skärblacka IF. 

Bröderna Lucas och Simon Agebrink, Filip Stensson och Jesper Olsen. Ett faktum som inte ses med särskilt blida ögon i Skärblackalägret.

– Hade jag varit Hästen så hade jag inte tagit spelare från ett lag som förra säsongen slutade sist i alltrean, utan satsat mer på juniorer istället för äldre avdankade spelare, säger en uppfriskande ärlig Skärblackatränare i Fredrik Klintestam.

Med tillägget:

– Risken kan finnas att de (Hästen) underskattar division 3. Men det är ingen dålig serie. Jag skulle ju i alla fall säga att det är ett fiasko ifall de inte går upp direkt. 

Grundserien ifråga kommer att rymma så mycket som sex östgötaklubbar. Utöver Hästen och Skärblacka även HC Wettern (Vadstena), Linköping Mighty Ravens, Valdemarsvik och Motala.

Den östgötska spelarmarknaden – på femte högsta serienivån – är knappast att betrakta som outsinlig.

– Men just nu saknar vi kanske fem spelare för att ha riktigt fullt lag, säger Klintestam. 

Skärblackatränaren poängterar samtidigt att det inte ska riktas för mycket energi gentemot just Vita Hästen och deras värvningar.

– Problemet för oss kan bli att det blir för mycket fokus på Vita Hästen från allas sida, att spelarna i mitt lag ska spöa just Hästen för att de vill gå upp. 

Poängen som delas ut är trots allt lika många i alla matcher?

– Ja, precis så. 

Det ska dock tilläggas att Skärblacka IF i dagsläget inte – till skillnad från Vita Hästen anno 2023 – kan locka till sig spelare där den uttalade moroten är att klättra i divisionshierarkin. 

– Ärligt talat så har vi ju inte världens bästa ishall eller ekonomi. Vi driver den själva med vissa bidrag från Norrköpings kommun, och har i dagsläget inte en förening som har råd att vara i division 2. Det handlar framför allt om att spela och ha kul – sedan vill vi naturligtvis vinna alla matcher. Och skulle vi ta klivet så får vi där och då överväga om vi ska ta den platsen, avslutar Klintestam. 

Torsdagen den 12 oktober möts Vita Hästen och Skärblacka för första gången i grundserien. Då är det tal om andra omgången och Himmelstalundshallen i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!