Sabbade hemmafesten – hyllade publiken

Max Veronneau blåste hemmasupportrarna på festen när publiken återvände. Leksands kanadensare gjorde två mål i sista perioden när Djurgården besegrades med 3–1 – och hyllade stämningen efteråt. –Fenomenalt och superhäftigt. Det var det här jag kom till Europa för. Det ska bli kul att fortsätta spela inför sån här publik, säger matchvinnaren.

Leksands Max Veronneau jublar efter sitt första av två mål i tredje perioden i segern över Djurgården.

Ishockey2021-09-30 21:30

Att nyförvärvet från Oskarshamn gjorde sina två första mål i Leksandströjan och gav Dalalaget den andra segern hittills under en skakig säsongsstart gjorde inte saken sämre.

– Jag har haft många chanser de senaste matcherna, så det känns bra att äntligen få göra mål, säger Veronneau som stod på fyra assist och en nolla i målkolumnen inför torsdagsbesöket på Hovet.

Det blev en kväll han sent ska glömma. Mest bubblande var han över den fantastiska stämningen på ett näst intill fullsatt Hovet, 7 813 åskådare. Med en enorm hemmaklack så klart, men också många Leksandssupportrar.

"Suveränt"

Det var första gången på på nästan 19 månader som som portarna öppnades för publiken igen. Utan förbehåll.

– Det var det här jag förväntade mig när jag kom över till Europa, men förra säsongen under pandemin fick man aldrig uppleva det. Det var häftigt, Djurgårdens supportrar var fantastiska och våra var också väldigt bra. Suveränt att vi hade så många här, säger han.

Leksand överraskade stort förra säsongen, men i inledningen av den nya säsongen har spelet hackat.

Nu tog Leksand andra raka bortasegern och lyfte från bottenträsket, förbi Djurgården och upp på åttonde plats.

– Vi har bitvis spelat bra hockey, men felet har varit att vi inte kunnat få till det i 60 minuter. Inte ens i dag var vi speciellt bra i första perioden. Vår målvakt (Kasimir) Kaskisuo gjorde fenomenala räddningar. Sedan spelade vi riktigt bra. Vi är på rätt väg, nu gäller det att få till det i 60 minuter. Då kommer vi att bli tuffa att möta.

"Fantastisk atmosfär"

Backen Calle Själin gav Leksand ledningen i första perioden, men Djurgården kvitterade i början av andra genom Marcus Högström.

Men sedan tog Max Veronneau över i den tredje perioden.

Han sköt 2–1 i en övergiven Djurgårdskasse sedan Patrik Zackrisson slagit den öppnande passningen.

Sedan stängde kanadensaren matchen, återigen framspelad av Zackrisson, med ett direktskott i powerplay med drygt fyra minuter kvar av matchen.

Djurgården, som varit upp och ned under säsongsstarten, var till slut numret för små.

Trots hemmastödet.

– Jag vill tacka publiken, det var en fantastisk atmosfär. Trist att vi inte kunde ge dem mer anfallsspel, säger nye tränaren Barry Smith.