Klubbchefen om åskådarantal – och eventuellt vaccinpass

Alla 14 klubbar i SHL vill införa ett vaccinpass för att kunna ta in fler folk på läktaren. Frågan är om något liknande kan bli aktuellt för Vita Hästen och dess allsvenska kollegor?

Vem kunde tro att coronapandemin skulle hänga i så länge som den har gjort när den bröt ut i Sverige våren 2020?

Vem kunde tro att coronapandemin skulle hänga i så länge som den har gjort när den bröt ut i Sverige våren 2020?

Foto: Ulf Stråhle

Ishockey2021-08-24 21:30

11 september drar SHL igång och i förra veckan gick ligaledningen ut med att man vill införa ett vaccinpass för att möjliggöra fler åskådare på matcherna.

– Våra klubbar kan idag ta in från 750 till 2500-3000 personer. Med vaccinpass skulle vi kunna ta in väldigt många fler, men även ha kvar en del av arenan där gällande restriktioner fortfarande gäller, sa SHL:s vd Jenny Silfverstrand till TT 19 augusti.

Hockeyallsvenskans premiär sker två veckor senare än SHL. Det vore inget sensationellt om klubbarna där också gjorde gemensam sak och efterfrågade ett vaccinpass. Inte minst av ekonomiska skäl.

– Jag vet ej i dagsläget om några såna önskemål kan komma från hockeyallsvenskan. Vi ska ha ett klubbchefsmöte om några dagar, så får vi se vad som sägs där, säger Dan Björkman.

Björkman berättar att Vita Hästen jobbar med många olika scenarion inför den kommande säsongen. Det finns en stor oklarhet i hur mycket publik som kommer att tillåtas – både i september och februari. Allt beror på smittoläget i landet.

Som restriktionerna är just nu skulle Vita Hästen få ta in 300 sittande åskådare i Himmelstalundshallen. Det där kan dock komma att ändras.

– Vi jobbar på en lösning med olika sektioner som gör att vi skulle kunna ta in 650 åskådare samt en separat restaurangdel baserat på hur restriktionerna ligger nu. Vi hoppas kunna gå ut med mer info om det så snart som möjligt säger Björkman.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!