Kempe avgjorde och ordnade matchboll

Los Angeles Kings är en match från kvartsfinal i NHL-slutspelet. Tacka Adrian Kempe för det. Svensken gjorde två mål och satte avgörande 5–4 i förlängningen, vilket ger 3–2 i matcher mot Edmonton.

Adrian Kempe. Arkivbild.

Ishockey2022-05-11 09:55

Edmontons superstjärnor Connor McDavid och Leon Draisaitl gjorde tre poäng var i den femte åttondelsfinalen, men det räckte föga. Los Angeles hade sin egen matchhjälte i Adrian Kempe, och bara drygt en minut in i förlängningen var det han som satte det avgörande 5–4-målet.

Svensken fick tag i pucken till höger i mittzon, tryckte sig förbi en motståndare längs sargen och pressade sig därefter in framför mål där han rundade Edmontonmålvakten Mike Smith och lade in segermålet.

Tar inte ut segern

Därmed har Los Angeles skaffat sig 3–2 i matcher och kan avgöra åttondelsfinalen på hemmaplan natten till torsdag.

– Det är fortfarande mycket kvar att spela om, säger Kempe enligt AP.

– Självklart är vi väldigt nöjda över att har det här läget, det här var en viktig seger för oss och vi har bra självförtroende i laget. Men vi måste nollställa oss i morgon. Vi kan njuta av det här i kväll och sedan måste vi spela lika bra på hemmaplan på torsdag, som vi gjorde nu.

Kempe gjorde tre poäng i matchen. Han satte även Los Angeles 2–1-mål i mitten av den andra perioden, och spelade sedan fram Phillip Dunault till 4–2 med mindre än nio minuter kvar av ordinarie tid.

Kritiserar defensiven

Då såg bortalaget ut att lösa segern redan efter tre perioder, men två snabba mål av Leon Draisaitl tog matchen till förlängning, där Kempe avgjorde matchen.

– Vi lyckades skapa tillräckligt framåt, och vi gjorde fyra mål. Det ska räcka i en slutspelsmatch, men det gjorde det uppenbarligen inte. Vi måste hålla pucken borta från vårt mål, säger Edmontons Connor McDavid efter matchen.