Joakim Sundgren torkar av en av bänkarna i köket i Restaurang Rinkside. Bakom honom står en kollega och friterar pommes. En annan kollega svepar förbi och hämtar bestick.
Det är en och en halv timme till nedsläpp i derbyt mellan Vita Hästen och Skärblacka.
Joakim Sundgren har varit i köket i Himmelstalundshallen så gott som hela dagen och arbetat för att allt ska flyta på under fredagskvällen.
Ett division 3-lag med restaurang i samband med matcherna hör verkligen inte till vanligheterna.
Att det skulle serveras högrevsburgare och annat i samband med matcher mot Skärblacka och Wettern var inte det som Joakim Sundgren hade i tankarna när han inför förra säsongen med sitt företag tog över driften av restaurangen och bortalagen hette Björklöven, Djurgården och Västerås och omsättningen var runt tre miljoner kronor.
Hjärtat sa åt honom att fortsätta.
Trots att man gick minus 485 000 kronor på grund av Vita Hästens konkurs och fordringar man aldrig såg röken av.
– Vi skrev av nästan allting först. Vi sparade tio procent eller något, men visste att de pengarna skulle vi aldrig se, säger Joakim Sundgren.
– Det är ju klubben Vita Hästen jag älskar. Det tjänar inget till att älta det som varit, det är bara att köra. Det hade varit tråkigt att gå hit och se någon annan driva det. Jag tycker det är roligt, jag gillar att jobba, sen är det kul att få betalt också (skratt).
Vissa tvivel kring att fortsätta verksamheten dök upp tidigt i höstas. Det handlade om att alkoholrättigheterna dröjde en bit in i september, vilket var en biverkan av konkursen. Men den pusselbiten föll sedan på plats.
– Alla glada tillrop vi får betyder ju jättemycket. Jag brinner för det här, säger Joakim Sundgren som tidigare har drivit Vita Hästen supportershop och följt lagets framfart i otaliga år.
Oroade det lite att köra på när det blev spel i trean?
– Nej, jag kände att det blir nog bra det här. Alla var så positiva. Vilken division 3-klubb har ett guldrum, sportbar och saker vi har här? Det är det som är lite häftigt.
Vita Hästens fina publiksnitt i "Himpa" är en viktig faktor för Sundgren. Han uppmanar Norrköpingsfolket att fortsätta stötta deras hockeylag samtidigt som han skämtsamt säger till en kollega att han har varit i hallen sedan tidig förmiddag då han är den ende som jobbar ordentligt.
Hur har hösten hittills varit för dig med restaurangen?
– Kanon. Mycket över förväntan. Jag tror, om tre-fyra år och allt rullar på, att vi kommer känna att vi verkligen gjorde rätt som satsade.
Magnus Bodin från Vita Hästens styrelse ringer. Sundgren lyfter luren och besvarar en fråga om vilken prislapp vissa hoodies som supportrar kan köpa ska ha.
Han hjälper föreningen på fler än ett sätt.
En viss procent av restaurangens omsättning går till Vita Hästen och man hyr in sig i lokalen.
– Vi samspelar. Går det bra för oss så går det bra för Hästen.
Joakim Sundgren visar guldrummet där sju bord är uppdukade. Där kan företag boka bord.
– Det är lite VIP-aktigt. I år är det inte hur mycket folk som helst här, men det är ändå trevligt och vi bygger för framtiden. Om ett år kanske vi har 60-70 personer. Förra året hade vi 170 som mest, säger Sundgren.
Ordföranden Fredrik Jensen kommer in. Jensen ska snart vidare och hänga upp lite skyltar i hallen.
– Säger "Jocke" att han har jobbat hårt? Det tror jag inte på, säger Jensen skämtsamt.
Joakim Sundgren erinrar sig försäljningen från första hemmamatchen mot Valdemarsvik då det kom nästan 2 000 åskådare till Himmelstalundshallen.
– Då skiljde det 19 000 kronor mot förra årets bästa. Då hade vi Modo på besök, nu var det Valdemarsvik. Jag tror vi sålde för 105 000 kronor då att jämföra med 124 000 mot Modo. Och då är det ändå hockeyallsvenskan mot division 3, säger han.
Sundgren ser en framtid där det går att driva en restaurang som även serverar frukost och lunch. Han pekar mot sin son som står i baren och jobbar.
– Det är drömmen. Jag minns när min son som liten träffade "Sama" (Jesper Samuelsson) medan A-laget åt. "Sama" pratade lite med honom, sånt betyder massor. Jag tänker ett upplägg som IFK har. Det måste vara fantastiskt för barnen att få se och hälsa på "Totte" Nyman under en lunch. De mjuka värdena är jätteviktiga, säger Joakim Sundgren som fick se Hästen tvåla dit Skärblacka med 6–0.