Kaptenen kan tvingas till operation: "Oron finns"

Jesper Samuelsson dras med slitageförändringar på båda sina höfter. I värsta fall kan det bli operation för Vita Hästens lagkapten.

Jesper Samuelssons höftproblem skapar bryderier hos Hästen-ikonen.

Jesper Samuelssons höftproblem skapar bryderier hos Hästen-ikonen.

Foto: TOBIAS STERNER

Ishockey2020-05-08 15:30

Det var i slutet av förra säsongen som Jesper Samuelsson berättade att han, under en längre tid, hade dragits med en skada. Den hade stört honom rejält och försämrat hans prestationer på isen.

Jesper Samuelsson kör just nu på med försäsongsträningen som vanligt. Slitageförändringarna på höfterna har blivit bättre sedan han slutade åka skridskor, men han känner fortfarande av det. Övningarna som gör ont undviks.

– Jag har gjort en röntgen, vi får se var det tar vägen sen. Jag ska träffa en specialist när det har lugnat sig med pandemin, säger Jesper Samuelsson.

Förhoppningen är att höfterna ska bli återställda av sig själva. Men hotet om att en operation är ett måste för att det ska bli bra är överhängande.

– Den oron finns ju, absolut, säger Jesper Samuelsson.

– För som det var i vintras, så vägrar jag åka runt ett år till. Jag ser ju ut som en påse skit om jag åker omkring och har ont. Det gick ju riktigt bra för mig i början av grundserien förra säsongen, men sen kom det här. Då avstannade produktionen. Jag fick åka omkring och vakta is, säger "Sama".

 – För egen del vill jag verkligen få bukt med det här. För jag vill spela hockey i flera år till.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!