Hästen kan säkra slutspel: "Det krävs tre poäng till"

Kontraktet säkrades utan att behöva spela. "Nu ska vi ta oss till slutspel också", säger Vita Hästens tränare Anders Olsson.

Vita Hästens tränare Anders Olsson.

Vita Hästens tränare Anders Olsson.

Foto: Magnus Andersson

Ishockey2023-03-03 08:30

Anders Olsson älskar hockeystatistik och han läser gärna böcker – men han tittar inte särskilt ofta på de egna tabellerna.

Men nu, med bara tre matcher kvar av allsvenskan, smalnar det av på ett annat sätt. Det går att spekulera i plus och minus och hur många poäng som krävs för att få en viss slutplacering.

Så jo, Olsson har järnkoll på läget. Onsdagens resultat landade helt perfekt för Vita Hästens del när både Kristianstad, Östersund och Tingsryd nollades i sina matcher.

– Kontraktet är klart och det känns betryggande. Nu har vi skapat förutsättningar för ett lag i allsvenskan nästa säsong också. Men det här är bara ett delmål. Nu ska vi ta oss till slutspel också, konstaterar han från bussen på väg mot Östersund.

Det var en tidig målsättning för er innan säsongen.

– Ja. Vi satte den tillsammans i gruppen.

Oavsett vad den ekonomiska krisen landar i kör laget på isen på. Vita Hästen har sex poäng ner till Kristianstad och sju till Östersund, plus klart bättre målskillnad än båda lagen.

– Jag har koll på matcherna som är kvar, att Kristianstad möter Mora nu och så vidare. Det krävs tre poäng till, säger Olsson.

Vita Hästen tar dem gärna mot Östersund på fredagskvällen. Beroende på Kristianstads resultat samtidigt kan det vara hundra procent klart i så fall.

Östersund kämpar dock fortfarande för att inte hamna i negativ kvalserie och den desperationen ska inte räknas bort.

– Så är det. Motivation slår klass men vi ska åka upp och ge dem en match. Östersund har gjort det jäkligt bra som nykomling och de kom tillbaka starkt i matchen mot Södertälje i går (som dock förlorade med 0–2). Det är ett bra hockeylag som har etablerat sig på allsvenska nivå. De har också näringslivet bakom sig, säger Anders Olsson.

Hampus Falk har en fraktur i tummen och är inte med upp till Jämtland. Målsättningen är att han ska kunna spela med ett specialskydd hemma mot AIK på onsdag.

– Eric Hjorth är med i stället och blir sjunde back. Bland forwardsen är Filip Wiberg kvar hemma och Filip Lennström blir extraforward. Och (Adam) Ohre står igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!