Förre Vita Hästen-spelaren toppar NHL-statistiken

När New York Islanders hamnar i trubbel har man ett ess i rockärmen – förre Vita Hästen-spelaren Simon Holmström, som mot Anaheim blev stor matchhjälte när han på nytt gjorde mål i numerärt underläge. "En otrolig känsla", säger han till Aftonbladet efter 4–3-segern.

Simon Holmström lånades in till Vita Hästen hösten 2020.

Simon Holmström lånades in till Vita Hästen hösten 2020.

Foto: Kenny Wiis

Ishockey2023-12-14 08:49
undefined
Simon Holmström lånades in till Vita Hästen hösten 2020.

Det var Holmströms fjärde mål i numerärt underläge den här NHL-säsongen. Med det toppar han statistiken i den nordamerikanska hockeyligan.

– Ja, det har blivit ett antal sådana mål. Det hade man kanske inte räknat med i början av säsongen, säger Holmström till Aftonbladet.

Svenskens avgörande 4–3-mål kom med bara 1.33 kvar att spela och i ett läge där New York Islanders precis hade hamnat i en uppenbart prekär sits sedan backen Robert Bortuzzo blivit utvisad för tripping.

undefined
New York Islanders back Noah Dobson firar segermålet av Simon Holmström, till höger i bakgrunden, hemma mot Anaheim.

Men i stället för att bli tillbakapressat lyckades Islanders tvinga fram en avvaktande utvisning på Anaheim, och i stället för att vänta ut den gick hemmalaget till attack direkt. Jean-Gabriel Pageau lämnade över pucken till Simon Holmström som fräckt skar in från den vänstra tekningscirkeln och sköt in pucken över målvakten John Gibsons högra axel.

– Jag noterade att det var en utvisning på gång och tänkte att det bara var att ta chansen. Det fanns inte mycket att skjuta på, men jag såg en liten lucka högt upp och siktade där och det var förstås en otrolig känsla när den gick in, säger Holmström till Aftonbladet.

Målet – som innebär att Islanders nu vunnit sex av de senaste sju matcherna – var Holmströms åttonde för säsongen.

Simon Holmström lånades in till Vita Hästen hösten 2020, och bidrog då med ett mål och en assist på sina elva matcher i Hockeyallsvenskan.

Karta: New York Islanders Hockey Club
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!