Defensiven bakom premiärsegern: "Försvarar oss med stort hjärta"

Vita Hästen bortaslog Hanhals i premiären av hockeytvåan. Mycket tack vare ett gediget försvarsspel, enligt tränaren Johan Hellström. "Vi fick verkligen plocka fram ett stort hjärta", säger han.

Melvin Krause gjorde ett av Hästens mål i premiären.

Melvin Krause gjorde ett av Hästens mål i premiären.

Foto: Nicklas Elmrin

Ishockey2024-09-30 14:00

Efter en mållös första period kunde Hästen ta tag i taktpinnen och förvalta sina chanser i den andra. En andra period där man gick upp i en 3–1-ledning och som visade sig bli helt avgörande. 

– Jag tyckte vi var det bättre laget fem mot fem och är lite mer spelförande. Hanhals försvarade sig bra. Vi har två skott som tar i ribban, men det var jämnt i första perioden, säger Johan Hellström. 

– I den andra är vi lite effektivare. Vi har några dippar, men samtidigt tycker jag att vår lägstanivå är ganska hög i dag (söndag). Vi var effektiva och tog vara på lägena vi fick och gör bland annat ett riktigt fint powerplay-mål.

Resultatet stod sig enda till slutsekunderna, när Jimmy Andersson kunde sätta spiken i kistan med sitt 4–1-mål i tom kasse. 

– Vi hade en ledning att försvara och Hanhals kämpade och försökte komma in i matchen. Men jag tycker att vi på ett sunt sätt försvarade oss bra och bjuder dem inte på så mycket. Vi kunde spela på resultatet en hel del.

Kändes det stabilt?

– Det tycker jag. Vi spelade med stor ödmjukhet i spelet och lät dem inte riktigt komma åt oss. De få gångerna det hände hade vi ett bra målvaktsspel. 

undefined
Vita Hästen fick med sig alla poängen hem från Kungsbacka.

Johan Hellström lyfter försvarsspelet och lagandan. 

– Vi var samlade i spelet utan puck och höll ihop det bra. Sen tycker jag att vårt boxplay-spel är väldigt, väldigt bra. Jag är nöjd med försvarsspelet överlag och tycker att vi försvarar oss med stort hjärta, blockar mycket skott, ligger rätt och jobbar klart situationerna, vilket gjorde att Hanhals inte tilläts göra mer än ett mål. 

Vad behöver ni jobba på inför kommande matcher?

– Att vi kan vända spelet på ett bättre sätt. Där finns det utvecklingsområden. Det kommer alltid finnas saker som ska förbättras efter varje match, oavsett om vi vinner eller förlorar. Så kommer det vara hela säsongen. 

Avslutningsvis sätter tränaren ord på vad det betyder att vinna seriepremiären.

– Jag tycker faktiskt att det är viktigt. En premiär kan leva sitt eget liv emellanåt och det är inte alltid det blir det finaste spelet. Men att då plocka fram det som vi gör i dag, med stort hjärta och stor passion. Det tycker jag är väldigt härligt. 

undefined
Daniel Fahlström var stabil i Hästen-målet.
Matchfakta

Hanhals IF–HC Vita Hästen 1–4 (0–0, 1–3, 0–1)

Hockeytvåan södra A

Målen: 0–1 (28.35, powerplay) Gustaf Gardell (Albin Ivarsson-Hamberg, John Moberg), 1–1 (30.21) Kasper Bäckström (Josh Villaflor, Felix Johansson), 1–2 (36.27) David Ojamäe (Isak Ekelund, Melvin Krause), 1–3 (38.40) Melvin Krause (Hugo Andersson, Isak Ekelund), 1–4 (59.45) Jimmy Andersson (Jesper Samuelsson).

Skott: 34–27.

Utvisningsminuter, Hanhals: 4x2. Vita Hästen: 4x2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!