"Inget klart med Kamara"

Tiden i Johor Darul Ta'zims frysbox är över.

AlhajiKamara spelar snart för IFK Norrköping igen, uppger Sport-Expressen.

Janne Andersson vill inte sträcka sig så långt:

– Inget är klart. Det pågår diskussioner, säger han.

25 juni 2015 15:36

Muskelpaketet återvänder.

Eller?

Uppgifterna att Johor Darul Ta'zim och IFK Norrköping hittat en överenskommelse och att AlhajiKamara gör comeback i det allsvenska topplaget bromsas upp av Janne Andersson.

– Det är som jag sagt: vi vill ha hem Alhaji och har en förhoppning att det ska lösa sig, säger IFK-managern.

Och tillägger:

– Men inget är klart. Det pågår diskussioner.

Kamara som lämnade IFK Norrköping strax innan den allsvenska premiären hamnade utanför Johor Darul Ta'zims A-lag när klubben sparkade tränaren.

IFK-anfallaren har fått finna sig i att matcha med reservlaget sedan dess.

Patrick Mörk, Kamaras agent, reste till Malaysia för att försöka att lösa situationen på plats.

Utan framgång. Men nu uppger alltså Sport-Expressen att det skett en överenskommelse.

– Det borde jag veta i så fall. Men det här kan gå fort. När Alhaji lämnade fick vi första samtalet en söndag och sedan satt han på planet på tisdagen, fortsätter Andersson.

Ursprungligen skulle Kamara vara utlånad året ut men när han inte fått speltid har anfallaren – som vann IFK:s interna skytteliga förra säsongen – uttryckt en längtan att återvända till Norrköping.

– Och det är våran spelare i två och ett halvt år till. Vi har ett ansvar och förlängde dessutom kontraktet innan Alhaji lämnade. De (Johor Darul Ta'zim) har en kostnad till oss och honom, då måste vi hitta en kompensation. Det är samma sak när vi värvar en spelare som inte slår väl ut hos oss, resonerar IFK-managern.

När Folkbladet var i kontakt med Kamara nyligen så skrev forwarden: "Det är en kritisk situation. Jag tränar med A-laget men saknar att spela matcher. Det är en ny situation för mig. Jag har aldrig upplevt det tidigare. Jag försöker att inte vara ledsen utan fokusera på min träning. Det positiva är att jag har kontrakt med IFK, jag gläds med lagets framgång. Resultaten har varit bra och jag hoppas att det håller i sig i juli när de börjar spela igen".

Kamaras IFK-comeback kan tidigast ske den 19 juli, hemma mot IFK Göteborg. Fyra dagar efter att transferfönstret öppnas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung