IFK:s guldspelare hemma – ska lyfta krislaget

Skotsk degradering men Andreas Hadenius, 28, ångrar inte att han stack i väg. "Nästan det bästa jag har gjort", säger IFK Norrköpings guldspelare.

15 maj 2019 12:56

När kontraktet löpte ut med IFK Norrköping högg Halmstad, bland annat på inrådan från Andreas Johansson, på den kraftfulle Norrköpingskillen och säkrade upp nyförvärvet på ett treårsavtal.

Debutsäsongen i Halland blev inte vad Hadenius eller klubben hade hoppats på och när det dök upp en möjlighet att lånas ut till Dundee United var det ett alternativ som lockade.

Nu är "Hadde" tillbaka på svensk mark och i Norrköping.

– Jag har just sett träningen på Parken och ska till gymmet nu, säger guldvinnaren från 2015 när Sporten når honom på onsdagsförmiddagen.

Och berättar om en tid i Skottland som slutade med att Dundee United åkte ur.

Trots managerbyte och att Hadenius var en av flera tillskott som klubben tog in för att rädda sig kvar.

– Förhoppningen var att skulle gå åt andra hållet när det kom in ganska många nya spelare. Vi lyckades inte jättebra och jag tycker att vi kunde gjort en del saker annorlunda som lag. Det kunde gett oss fler poäng, fortsätter Hadenius som hade ett fint facit i IFK Norrköping.

Med Hadenius på planen var det vinstgaranti för "Peking" under en period och trenden höll i sig i skotska Premiership där det blev tre starter.

– Det var mycket som var annorlunda. Mycket man-man-spel, mer än vad man är van vid. Jag hade inga förväntningar innan utan såg det som ett äventyr.

Som du ångrar?

– Absolut inte. Nästan det bästa jag har gjort. Jag har aldrig lärt mig så mycket på så kort tid på alla fronter, på och utanför planen.

På måndag byter Andreas Hadenius ett krislag mot ett annat.

LÄS MER: "Jag blir extra viktig i det här läget"

Favoriten Halmstad åkte på en ny förlust hemma mot Gais i tisdags och sladdar på kvalplats.

Med Andreas Johansson tillbaka och ett i övrigt starkt lag så var det många som la sitt favorittips på HBK – som floppat.

– Tråkigt att se att Halmstad går så tungt. Det är inte enligt förväntningarna och jag måste säga att jag är förvånad. Det finns spelare med kvalité. Att de skulle ligga så långt efter trodde jag inte.

Efter att ha nekats en förlängning i moderklubben IFK Norrköping, inte fått det lyft han önskat i Halmstad och åkt ur med Dundee United så kliver Hadenius in i en återkomst som ska skjuta ny fart på karriären.

– Det var ett jobbigt första år i Halmstad. Dels för laget, vi fick en dålig start och kunde inte ta klivet. Sedan åkte jag på en skada. Jag är inte nöjd med vad jag levererade men nu är jag taggad att komma igång igen.

Och den ständiga frågan: Som mittfältare eller mittback?

– Halmstad har en bra mittbacksuppsättning. På mitten känner jag att jag kan fylla en funktion som kanske inte finns där idag.

Du blir som ett nyförvärv för Halmstad?

– Ja, så kan man se det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung