IFK:s fina vårform håller i sig

Båda mittbackarna var borta – men det gick lika bra ändå. ”Fantastiskt skönt, det är den här känslan man vill åt”, säger Marcus Falk Olander efter uddamålssegern på Norrporten Arena.

25 maj 2015 14:51

Andreas Johansson ska bli pappa i dagarna och David Boo Wiklander gjorde illa ljumsken på träningen i söndags.

IFK Norrköping tvingades ställa upp ett med helt nytt mittbackspar i Sundsvall men ersättarna Marcus Falk Olander och Andreas Hadenius gjorde precis vad managern Janne Andersson hade hoppats på – de stängde igen.

Laget höll nollan för andra matchen i rad – och för tredje gången på bortaplan den här säsongen och fick resa hem med tre sköna poäng.

– Nu får gärna bussresan hem ta sju timmar. Det gör inget, säger en mycket nöjd Falk Olander efter 1-0-segern.

Han och Hadenius har aldrig bildat mittbackspar i A-laget tidigare men det märktes inte igår.

Det såg ut som att de hade över hundra matcher tillsammans.

Samarbetet fungerade fint och hemmalaget hade svårt att bryta igenom gästernas kompakta försvar.

– Det kändes bra och ganska stabilt tycker jag. Vi har väl aldrig spelat ihop så här tidigare men vi har ju tränat ihop och måste ha gjort någon match i U21-laget tillsammans. Vi försökte hjälpas åt båda två. Jag tycker att det fungerade bra, säger Hadenius.

Han har bara gjort något kort inhopp som mittback i IFK tidigare, men det är ju hans rätta position i grunden och Hadenius visade att han klarade rollen galant även på den här nivån.

– Jag känner mig väldigt trygg i den positionen. Jag har ju spelat mittback så mycket tidigare och känner att jag har koll på de grejorna.

Det var inte bara mittbackarna som skötte sig bra i går. Emir Kujovic fortsätter att visa fin form och gjorde återigen mål på bortaplan.

Anfallaren stänkte elegant in det matchvinnande målet kvarten in i första halvlek.

Christoffer Nyman bröstade ner och Kujovic klippte till. Hans sjunde mål i vår.

– Det var fantastiskt snyggt. Han är en skicklig avslutare, berömmer Hadenius.

Sundsvall hade svårt att vaska fram några riktigt heta chanser men tryckte på ordentligt på slutet och hade till sist några riktigt heta möjligheter men David Mitov Nilsson höll nollan igen och IFK tog en ny trepoängare på bortaplan.

Laget har nu tagit 16 poäng på de sex senaste matcherna.

– Jag är jätteglad över segern. Vi hade stor respekt för Sundsvall. De har varit bra här hemma utan att få utdelning. Jag tyckte det var ett ställningskrig fram till Emirs 1–0-mål. En skicklig individuell prestation som satte matchen på något sätt. De kunde ha fått in en kvittering på slutet men vi borde ha avgjort innan med de chanser vi hade, säger Janne Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson