Värdefulla 90 minuter för Gustafsson

"Det var beundransvärt att se hur spelarna arbetade över 90 minuter", tyckte managern Jens Gustafsson efter IFK:s internmatch.

Det var en match som IFK inte kunde förlora. Nu blev det vita laget som fick vinna, men för Jens Gustafsson var det knappast det viktigaste i sig.

Men han var nöjd med mycket av det han fick se under 3x30 minuters spel på Östgötaporten.

– Det betyder att vi får 90 minuter i benen på samtliga, och det är sällan man är där i vanliga fall. Då har halva gänget fått det och halva inte. Jag tror och hoppas att det här är något vi kommer att fortsätta med, även när det är andra omständigheter omkring oss, sa Jens Gustafsson.

Han gillade att det blev en rejäl match med kamp, även om det var ett internt möte. 

– Det var beundransvärt att se hur spelarna arbetade över 90 minuter, mot egna lagkamrater. Vi gjorde rejäla insättningar i den här matchen, visade bibehållen disciplin och jag tycker också att vi påvisade mental styrka när de som låg under med 3–0 ändå kom tillbaka, sa Gustafsson.

Svårt att bortse från Carl Björks insatser i vinter och vår och med två nya mål nu.

– På något sätt när man går igenom alla spelare som ni och andra inte kände till lika mycket så finns det flera som kommer ploppa upp. Det gäller att ha en bra balans i laget, just nu har vi nästan för många som är förtjänta av att spela. Vi följer alla spelares, även de äldres, arbete i vardagen och anser att det här är rätt väg att gå, svarade Jens Gustafsson om klubben satsning på de egna unga spelarna.

Och nu vet ni inte när ni kan spela match nästa gång?

– Nej, det står skrivet i stjärnorna just nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa