Nya mål av anfallaren: "Kul att det lossnat"

Carl Björk fortsätter att göra mål. I internmatchen kom två till från anfallaren. "Det är kul att det lossnat", konstaterade vårens hetaste IFK-målskytt.

I brist på matcher i spåren av corona-utbrottet fick IFK spela en internmatch på Östgötaporten under torsdagseftermiddagen. Det har inte blivit så mycket av den varan sedan cuputtåget i början på månaden.

Läktarna var tomma, men lite matchkänsla blev det ändå.

– Det blev så nära riktigt det gick att komma. Alla visade en bra inställning, så det var kul att få spela match igen. Mycket roligare än att bara träna, sa Carl Björk.

 

Anfallaren var den som var hetast målmässigt innan virusläget i världen omkullkastade allt och skapade den ovisshet som just nu råder.

Han verkar ha konserverat den formen även nu. 

För det vinnande vita laget svarade Björk för två av de tre målen i 3–2-segern. 

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra i den andra halvleken (av tre), sedan tappade vi lite i sista och då var det lite skakigt. Men vi höll undan, sa Björk om att hans lag gick upp till 3–0 innan det jämnades ut på slutet.

Är det mycket prestige att vinna en sådan här match?

– Man får inte vara för jobbig. Man får vara en bra vinnare också.

Din målform verkar onekligen hålla i sig.

– Ja, det är kul att det lossnat. Ifjol hade jag det lite tungt målmässigt så nu känns det bättre.

 

Normalt sett hade en allsvensk premiär bara varit en dryg vecka bort, men nu vet ingen med säkerhet när säsongen kan dra igång. Målsättningen är någon gång i juni.

Med den form Carl Björk visat hittills hade han varit svår att peta i en allsvensk premiärelva.

Lite typiskt för din del att det blir så när du är i så här bra form?

– Precis. Men man får bara fortsätta träna på och göra det så bra som möjligt. Mitt mål är fortfarande framför allt att utvecklas så mycket som möjligt, jag har inte tänkt så mycket längre än så. Sedan är det klart att det här är speciellt men vi har det ändå bra här.

Hans första mål kom på inspel från Kevin Álvarez. En perfekt träff vid bortre stolpen. Det andra satte han påpassligt från nära håll. Däremellan hade Maic Sema skickat in en boll via stolpen för det vita laget.

Det blåa kom tillbaka. Men närmare än till två reduceringar av Sead Haksabanovic och Pontus Almqvist kom man aldrig. Därmed blev även Isak Pettersson en vinnare i första matchen på länge på Östgötaporten.

Målvakten i det vita laget sa:

– Det var kul att spela. Jag tycker ändå att alla på planen kom upp i den intensiteten vi ville se.

 

Det var ingen tvekan om att han var spelsugen nu när det till slut blev lite matchkänsla igen.

– Det har varit tråkigt, men det finns samtidigt folk som har det värre. Man får tänka på det, vi har det ändå väldigt bra här, svarade Pettersson som var på väg mot en ny nolla när Sead Haksabanovic spräckte den med en kanon högt upp i nättaket.

– Han gjorde det bra. Han vände och vände och satte den över huvudet på mig. Det andra vet jag inte om jag skulle ha kunnat komma ut bättre på, sa Pettersson som också svarade för några vassa parader.

– Det var kul att göra lite räddningar också.

Hur gör ni för att hålla uppe formen nu när ingen vet riktigt när det blir tävlingssäsong?

– Vi tränar på bra och tufft så länge vi kan, sa IFK-målvakten efter vinsten i internmötet på Östgötaporten.

 

Matchfakta

IFK vitIFK blå 3

Målen: 1–0 (37) Carl Björk, 2–0 (41) Maic Sema, 3–0 (60) Carl Björk, 3–1 (74) Sead Haksabanovic, 3–2 (78) Pontus Almqvist.

Startelvorna: Vit: Isak Pettersson – Ian Smith, Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Kevin Álvarez – Manasse Kusu, Andreas Blomqvist, Isak Bergmann Jóhannesson – Maic Sema, Ishaq Abdulrazak, Carl Björk. Blå: Julius Lindgren – Christopher Telo, Theodor Rask, Henrik Castegren, Lars Krogh Gerson – Adam Egnell, Alexander Fransson, Max Olsson – Marwan Bazi, Sead Haksabanovic, Pontus Almqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa