LISTA: Här är klassiska IFK-möten

När IFK Norrköping kliver in i någon av de stora cuperna i Europaspelet gör man det för 19:e gången i historien. Vi har tittat närmare på några klassiska matcher från förr.

22 juni 2019 09:00

LÄS MER: IFK-vimplarnas virvlande historia

LÄS MER: "Publikt hade det nog dragit lite mer"

St Patrick's Atheltic FC från Irland. Ligafemma och hemmahörande på lilla Richmond Park i Dublin. Det är här IFK möter Europa igen. Efter att ha spelat sin första internationella cupmatch i någon av de största cuperna, säsongen 1956-57 när man i Europacupens åttondelsfinal klev in och föll direkt mot AC Fiorentina, har det blivit lite vanligare på senare år.

Då blev det 1–1 hemma och förlust med 0–1 borta sedan Harry Bild gjort IFK:s enda mål.

Den senaste?

Det var den när IFK åkte ut mot FK Trakai i Europa League-kvalet för två år sedan efter att straffar hade fått avgöra i bortamötet. Båda lagen vann sina respektive hemmamatcher under ordinarie tid med 2–1.

Det var den 18:e gången IFK testade lyckan i någon av de stora cuperna i Europa (Europacupen, Uefacupen, Cupvinnarcupen, Champions League och Europa League) och hittills har man aldrig överlevt mer än en omgång. Senast i den andra rundan man deltagit i har det blivit respass. Dessutom har man spelat i den lite mindre Tipscupen och Intertotocupen vid ett antal tillfällen.

Innan vi vet hur det kommer att gå i år har Sporten tittat närmare på några av de mer klassiska matcherna som laget spelat på den internationella cupscenen genom åren.

Här är en lista på tio stycken:

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson