IFK-managern nöjd med minilägret

Tre dagar i Falkenberg på naturgräs. IFK kommer fortsätta på den vägen inför AIK. "Underlagsbyten sliter", säger managern Jens Gustafsson.

20 juni 2019 17:00

LÄS MER: Sköna besked – trots alla ispåsar

LÄS MER: Stråhle: Räcker bygget för Europaspel?

LÄS MER: Han kan lämna IFK i vinter

Ett litet miniläger kan på sätt och vis ses som startskottet för IFK inför den hektiska sommar som väntar. Det blir några dagar ledigt över midsommar men sedan drar det igång med kamp på två fronter.

Allsvenskan och kvalet till Europa League parallellt.

IFK-managern kunde i alla fall summera positiva dagar i Falkenberg.

– Vi är ytterst nöjda med lägret. Vi fick ut precis det vi åkte dit för. Både träningar och en match på gräs, säger Gustafsson.

Han fortsätter:

– Det blev många minuter i truppen som helhet och dessutom har vi fått ut mycket socialt, där även familjerna varit med. Vilket är viktigt. Det är sällan det blir tillfälle till det.

Är du nöjd med matchen som spelades över lite udda 3x40 minuter?

– Absolut. Framför allt blev det kanske speciellt för de som kom in efter 60 minuter och ändå skulle spela 60 minuter. Men den eventuellt negativa tanken man ka ha runt det överskuggas av att de fick sina minuter i match ute på planen, svarar Jens Gustafsson om matchen som IFK vann med 6–4.

Mycket mål, några hade du helst kanske sluppit se?

– Ja, men det ser vi inte så tufft på. Vi vann matchen, fick göra en del mål och hade chanser att göra några till. Falkenberg hade en del lägen också, där det kanske var några som vi skulle ha velat städa bort lite bättre.

Stafsinge IP har bjudit på en bra naturgräsmatta och IFK kommer fortsätta på den vägen även efter midsommarledigheten. Det blir naturgräs de två passen som återstår innan matchen mot AIK på Friends Arena på tisdag.

Troligen med Bollspelaren som träningsplan.

– Det stämmer. Det är definitivt ett sätt att komma förberedda inför den matchen. Det finns en annan aspekt också som många kanske inte tänker på, underlagsbyten sliter på spelarna. Det hade inte varit bra om vi kört på konstgräs söndag och måndag för att sedan vara tillbaka igen på gräs på tisdag. Därför är vi kvar på det underlaget fram till matchen.

IFK åkte på en del skador under matchen mot Falkenberg. Tuffast smäll åkte Alexander Jakobsen på.

– Han har en stukning i foten. Den kommer säkert göra att han är borta en stund men det är ingen allvarlig skada. Det handlar om att få ner svullnaden och sedan hantera smärtan.

Samma typ av skada har Alexander Fransson som dock är avstängd mot AIK och ska kunna träna igen redan på söndag. Status på övriga som fick smällar i matchen hade Gustafsson inte koll på ännu.

Under lägret blev det också klart med lottningen i kvalet till Europa League. IFK inleder kvalspelet mot irländska St Patrick's Athletic. Vinner man där väntat Dinamo Minsk eller FK Liepaja.

Gustafsson säger:

– Vi vet att St Patrick spelar tre matcher innan vi möts och vi kommer se dem på sin hemmaarena en gång. Sedan ska vi så klart se dem via nätet också så vi kommer väl förberedda.

Ser du det som en bra lottning?

– Jag tycker inte man ska prata om det på det sättet. Vi är medvetna om att det faktum att vi tagit oss till Europa League gör att utmaningarna blir större och större.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson