Hunt: ”Det är ett stort debacle”

Den sportsliga succén kommer inte att märkas i plånboken.

– Vi når inte budget på marknadssidan. Det är ett stort debacle, säger Peter Hunt.

2 september 2015 11:52

Från botten till toppen på ett år. IFK Norrköpings makeover är remarkabel – men guldutmanarlyftet innebär inget klirr i kassan att tala om.

– Nej. Uppsidan är att vi plussar på publiken och placeringspengar. Inget megastort, kanske några miljoner. Men det tillkommer bonuspengar till spelarna och kompenserar delvis det vi tappar på marknadssidan där vi inte når budget. Det är ett stort debacle, säger Peter Hunt.

IFK-basen har tidigare varit kritisk till föreningens brister att sälja in klubbnamnet.

På nytt går han ganska tufft fram.

– Det är för dåligt av oss samtliga, säger Hunt och avslöjar att en rejäl satsning ska vända trenden.

Det rustas just nu som bäst för ett nytt koncept som snart kommer att sjösättas.

– Vi kommer bli mycket mer aktiva och stärka organisationen runt det här.

En satsning som hade skett även utan den här framgången?

– Ja. Vi är i nöjesindustrin och slåss mot en mängd andra evenemang. Kunden ska vara nöjd på Parken. Det betyder inte hoppborgar, men allt från servicen till in - och utsläppet ska bli bättre.

– Vi är mitt uppe i en diskussion hur vi ska kunna ta det till nästa nivå. Det är en mangrann uppgift som ställer krav på ett noggrannt arbete och att vi har strategier. Målet att ligga i toppen på svensk fotboll ligger absolut fast. Framgången ger energi till föreningen. Det gäller att förvalta det här, säger Peter Hunt.

Även om den allsvenska topplaceringen inte betyder något miljonöverskott så ser Peter Hunt intressanta dörrar öppna sig.

– Möjligheter att öka omsättningen, få mer partners, mer exponering och mer publik. Det gör att vi kan lyfta i den berömda näringskedjan. Europa League är en realistisk målsättning. Det i sin tur ger effekter när man är inne i den goda spiralen.

Krister Eriksson och Magnus Karlsson har båda fått lämna sina jobb som klubbdirektörer. Håkan Wetell sitter tillfälligt på posten året ut.

Början av 2016 kommer IFK Norrköping presentera vem som tar över en tjänst där IFK haft problem att hitta rätt person.

– Vi går in i en rekryteringspriocess nu. Den kommer bli marknadsinrikning på den profilen. Det är mer den kompetensprofil vi söker än det sportsliga. Vi kommer att vara tydligare i vår rekrytering, vad vi förväntar oss. Målet är att ha ett namn på plats i början av 2016, säger Hunt.

Känslan inför slutfasen av allsvenskan?

– Positiv. Det gäller att hantera situationen rätt – externt och internt. Vi kanske får svårt att vara med i racet hela vägen men vi ska göra allt vi kan. Det känns som vi har hela staden med oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung –