Helgen var bra för IFK

IFK Norrköping läkte ihop under helgen och vet vad som väntar på kokande söder.

– Ett aggressivt Hammarby, säger Janne Andersson.

26 juli 2015 13:54

En avstängd Daniel Sjölund saknas. Det visste vi. Utöver det fanns det frågetecken för Andreas Hadenius (höft), Linus Wahlqvist (knä) och Christopher Telo (huvud).

Men innan söndagens sena träning på Nya Parken gav Janne Andersson besked om en positiv utveckling de senaste dagarna.

– Vi räknar bara bort Filip Dagerstål, men vi kommer att testa Hadenius, Telo och Linus i samband med träningen, meddelar IFK-managern.

När truppen släpptes ett par timmar senare så fanns trion uttagen. Spelmässigt har Janne Andersson förberett sitt lag på att det kommer smälla på konstgräset inför storpubliken som beräknas bli upp mot 30 000 åskådare.

– Hammarby är aggressiva på hemmaplan. De har mycket folk centralt i banan. Det är en snabb matta, men jag tror att det är större skillnad för andra lag att komma upp dit.

Vårens möte slutade med en 1–0-seger för Kamraterna. Emir Kujovic nickade in målet på Nya Parken.

– Då störde de oss bra. Ett av de lag som har stört oss mest. Det kommer att bli mycket kamp. Hammarby är duktiga i sina omställningar men vi har idéer hur vi ska störa dom, fortsätter Janne Andersson.

Som upplever en ganska rolig period just nu. IFK har tolv matcher utan förlust och får med sig ett rejält bortafölje till huvudstaden.

– Det är fjärde matchen i rad som det är det här stuket på matchen. Vi är ett antal, både spelare och ledare, som upplevt det men det finns också de som inte upplevt det. Det ska trigga oss och inte göra oss nervösa.

Om IFK Norrköpings läge var intressant inför allsvenskans 17:e omgång så kryddades förutsättningarna ytterligare med Falkenbergs skrällseger hemma mot IFK Göteborg.

FFF:s 1–0-vinst gör att "Peking" kan gå upp i delad serieledning, på samma poäng som Blåvitt vid seger i kväll.

– Där man är i tabellen, lagen som ligger där runt oss vill man självklart ska lite poäng men det är sluttabellen som gäller. Vi har fullt sjå med att vinna våra egna matcher men visst följer jag hur det går för de andra lagen. Även om det är mer ur ett taktiskt perspektiv, förklarar Andersson.

Hammarby tappade sin bästa målskytt, Nahir Besara, till turkiska Göztepe. Kennedy Bakircioglu har varit skadedrabbad en längre tid.

– Men skulle jag gissa så tror jag att han spelar, säger "Pekings" manager.

Tränaren Nanne Bergstrand ger Johan Persson ett stort förtroende. Den 31-årige skåningen gjorde ett av målen i 3–3-matchen mot Häcken senast.

– Norrköping är ett bollskickligt lag som vill komma med fart och omställningar. Jag tycker att vi gjorde en bra match mot dom senast. Jag har goda förhoppningar, säger Persson till Bajens hemsida.

Troligt IFK-lag:

David Mitov Nilsson – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, David Boo Wiklander, Christopher Telo – Nicklas Bärkroth, Andreas Hadenius, Alexander Fransson, ArnórIngviTraustason – Emir Kujovic, Christoffer Nyman.

Avbytare: Marcus Sahlman, Rawez Lawan, Marcus Falk Olander, Enarsson, Alhaji Kamara, Gentrit Citaku.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung