Här är kryptiska svaret om Thern

Simon Thern ställdes över helt mot Elfsborg. Varför? "Vi kan kalla det viloskäl", säger Jens Gustafsson.

11 augusti 2019 21:10

LÄS MER: Iwung: 99:an inte samma spelare längre

LÄS MER: BETYGEN: De var bäst mot Elfsborg

IFK Norrköping stängde veckan med att 2–0-slå Elfsborg – utan Simon Thern som satt på läktaren och följde matchen.

När Jens Gustafsson fick frågan varför svarade han:

– Vi kan kalla det viloskäl.

Är han aktuell för torsdag (Europa League-returen mot Hapoel Beer-Sheva)?

– Absolut.

Det var en petning rent av, eller?

– Näe, viloskäl sa vi ju.

Kan han ta det?

– Absolut. Det är inga problem. Simon Thern var fantastisk här i matchen mot Beer-Sheva. Helt fantastisk var han och han hade inte riktigt återhämtat sig. Det var viktigt för oss att han kunde få vila idag. Det var sanningen.

MaicSema som fick en fin start i sin IFK-debut mot Hapoel Beer-Sheva, 1–0-skytt, tvingades att kliva av matchen mot Elfsborg i paus.

– Det var den där smällen som han fick i början som gjorde att vi...vi är inte hundra på vad det är men vi är optimistiska, meddelar Jens Gustafsson som är imponerad hur pass snabbt Sema hittat sin roll i IFK.

– Mina förväntningar var att han skulle ha en kort startsträcka. Det är sällan jag har de förväntningarna, jag har ofta andra förväntningar. Han har snabbt tagit sig in i vårt sätt att spela och uppträda.

Under sommaren har IFK släppt och sålt en rad spelare.

Jordan Larssons transfer till Ryssland har följts av David Mitov Nilsson till Sundsvall. Johannes Vall har lånats ut till Öster.

Alfons Sampsted har återvänt till Akranes och under söndagen blev det klart att Alexander Jakobsen avslutar säsongen i krislaget Kalmar FF.

In har Christopher Telo och MaicSema kommit.

Det ser inte ut att hända mer på nyförvärvsfronten, enligt Gustafsson.

– Det här är fyra spelare (Vall, Mitov Nilsson, Sampsted och Jakobsen) som alla hade en önskan att spela. Vi har tillmötesgått deras önskan. Jordan är lite annat, säger Jens Gustafsson med ett skratt.

Gustafsson tror inte att det kommer att fyllas på med mer än Christopher Telo och MaicSema.

– Vi hade en stor trupp, många förtjänade att spela mer. Nu anser vi att vi är nere på ett antal som är okej. Just nu är det inte aktuellt att fylla på, nej, svarar IFK-managern på frågan om han vill förstärka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung