Här är förslaget till Vita Hästens styrelse

Vita Hästens valberedning har sagt sitt. De föreslår att hela den sittande styrelsen ska få fortsatt förtroende.

17 juni 2019 17:01

Det blev en turbulent vinter där ordföranden Yvonne Anglesjö och hela styrelsen avgick.

Rickard Rauge, som tidigare under säsongen hade hoppat av styrelsen, blev den nya ordföranden på det extra årsmötet som hölls den 20 januari.

– Det här är inget kortsiktigt uppdrag. Givetvis ska föreningen och medlemmarna få säga sitt. Men min ambition är att det ska bli längre än några månader, sa Rauge om att bli invald i interimstyrelsen.

Fem månader senare är det dags för det ordinarie årsmötet. Under tisdagen ska Vita Hästen välja en ny styrelse, både till föreningen och aktiebolaget.

Rickard Rauge är valberedningens förslag till att sitta kvar som ordförande. De övriga åtta namnen till föreningsstyrelsen är också identiska med den styrelse som har funnits under våren, det vill säga Peter Flygt, Fabio Baglioni, Magnus Lundbäck, Mattias Fälting, Andreas Nordgren, Richard Lundqvist, Molly Dalenbäck (suppleant) och Daniel Lyckhammar (suppleant).

Under våren har endast fyra av dem ingått i aktiebolagets styrelse och det är ännu oklart hur många det blir i den kommande styrelsen.

Det är ingen vågad gissning att ekonomin lär hamna i fokus på årsmötet. Vita Hästen kommer hamna i ett så kallat kontrollår eftersom man inte uppfyller licensnämndens krav om ett positivt eget kapital på två miljoner kronor för hockeyallsvenskan.

– Det som är viktigt är att vi ser positivt framåt. En handlingsplan är inlämnad och jag är jäkligt trygg med den, sa Rauge till Sporten i helgen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh