Gummiben? Snarare dansande fötter

Frossa?

Tagna av stundens allvar?

En sen och förskräckligt illa tajmad formsvacka?

Äsch, det där är inget för IFK Norrköping.

25 oktober 2015 14:30

Istället för att tveka, vela och tänka rullade serieledarna igång festen och dansade ut en sista gång på Nya Parken tillsammans med 16 125 personer. Imponerande.

Elfsborgs-förlusten satt sig inte djupare än  attden skakades av i bussen hem från Borås. Janne Andersson har fått frågan om stundande gummiben allt mer frekvent den senaste tiden.

IFK-managerns svar var inte direkt defensivt.

Hans sköna signal att starta med Alhaji Kamara, Emir Kujovic och Christoffer Nyman på samma gång fick det att bubbla och koka extra mycket i Parken-betongen.

Den offensiva trion har mer gemensamt än sina rosa skor.

De sänkte ett Halmstad som knäcktes redan för en vecka sen. Kamaras två mål betyder att han smällt in fem på de tre senaste.

 

Pekings muskelpaket har haft ett fascinerande fotbollsår. Från en misslyckad utlåning till Malaysia och bortglömd i en frysbox till att spela om SM-guld på lördag.

 

IFK Norrköping har prickat in 58 mål under säsongen. Det 57:e summerar allt vad Kamraterna är, står för och representerar den här sanslösa säsongen.

De hemvävda favoriterna Linus Wahlqvist, Alexander Fransson och Christoffer Nymans utsökta förarbete öppnade för Emir Kujovic som gjorde vad han gjort hela säsongen – mål.

 

IFK-forwarden är uppe i 20 nu. Grattis till skyttekungstiteln.

Det är spänt i Solna och Göteborg ikväll.

Vem svarar uppstickaren som vägrar att vika ned sig?

 

29 matcher är spelade. IFK Norrköping leder allsvenskan och tar med sig 4 000 fans ned till Skåne på lördag. Tåg. Bussar. Bilar. Alla packar in sig med en förväntan och en dröm om guld.

– Vi har vågat oss fram i 29 omgångar. Vi har allt att vinna, sa Janne Andersson på presskonferensen.

Innan han klev av konstgräset passade han på att hylla publiken.

– Ni är väl värda det här. Vi kan bara bli vinnare nu, eldade Andersson på.

 

Ett sätt att ta bort press och stress.

I allra högsta grad – men oavsett hur det går på lördag kommer inte IFK Norrköping snubbla på sin egen feghet eller att de inte hade modet.

 

Det fanns inte en tillstymmelse till darr mot Halmstad. Malmö FF blir en helt annan utmaning och Janne Andersson satte en perfekt beskrivning på läget.

– Nu ska jag vara glad i ett par dagar. Nästa match gäller ett SM-guld.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung