Guldfesten ska skjutas framåt

Södertälje har ett bastant grepp om SM-bucklan men Adnan Chuk har inga planer på att avsluta säsongen på halvfart.

– Det handlar om att pusha sig själv och ta fram den sista energin, säger Dolphinscoachen.

0–3 i finalmatcher.

Inte en enda seger mot Södertälje Kings under säsongen. Dolphins är i ett djupt hål men någon uppgivenhet går inte att spåra hos Adnan Chuk.

Den här gulddrömmen är inte över förrän det är över.

– Man vill aldrig se motståndarlaget fira och absolut inte på våran hemmaplan. Vi har hållit igång sedan 17 april, över ett år. Det handlar om att pusha sig själv och ta fram den sista energin, säger Chuk inför den fjärde finalronden.

Går den till Kings har laget svept hem SM-guldet för fjärde året i rad. En bedrift – men laget ska få slita för det.

Dolphins kryper allt närmare en vinst och skakade mästarna senast. Det blev ett drama där Södertälje fick sista ordet (73–68). Eftersnacket handlade om domslut. Adnan Chuk riktade frän kritik till domarinsatsen och speciellt till Saulius Racys.

Läs mer:"Katastrof. Jocke ska ha två straffkast där. Det avgör matchen".

– Vi har haft problem med en domare hela året. Vi har till och med kollat på video i efterhand eftersom man inte vet om man bara tycker så för att man är i sin bubbla, sa bland annat Chuk på presskonferensen.

Och ångrar inte sin "attack".

– Attack och attack. Man måste få säga vad man tycker. Det jag sa på presskonferensen står jag fast vid. Jag har sett videon och har ingen anledning att ändra mig.

Får ni samma domare igen?

– Det vet jag inte. Det har jag inte ens tänkt på. Det är bara att vara proffsig, ställa om och försöka göra vad vi kan för att vända det här.

Du kommer inte att straffas på något sätt i efterhand?

– Det vet jag inte. Jag har inte hört något.

Ni vill inte förlora det här med 0–4?

– Självklart inte. Ser man till matcherna så har vi gjort mer och bättre ifrån oss än vad jag trodde. Ser man till skadorna och vad vi gick igenom så har vi tagit steg och fortsätter att ta steg. Vi har visat en jäkla styrka.

Det är en del småskavanker i Dolphinstruppen men inget som stoppar någon från spel i den fjärde SM-finalen. 1 743 personer slöt upp i Stadium Arena i måndags. Södertälje hade en klack med sig då och kan räkna med nytt stöd ikväll. Fansen vill knyta ihop guldsäcken i Norrköping.

– Flera supporterbussar är bokade, tre för tillfället. Beräknar att flera hundra supportrar på plats i Norrköping på torsdag, säger klubbdirektören Robert Andersson till Länstidningen.

Om Dolphins kniper match fyra vänder serien tillbaka till Södertälje på lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa