"Går inte fortsätta så här"

Kontraktet är på tre år.

Det är inte säkert att Adnan Chuk fullföljer det.

– Jag har växt upp med Dolphins i Mässhallen sedan jag var 14 år. Det här är mer än ett jobb. Det drivet måste finnas från alla inblandade för att ta nästa steg, säger han.

28 april 2017 16:18

SM-final förra våren. Ut i semifinal nu.

Adnan Chuk, Årets coach i basketligan, har fört en stark baskettradition vidare men upplever inte att det är en tillfredsställande arbetssituation.

– Ett lag är beroende av en klubbledning och en klubbledning är beroende av ett lag. Om man inte är på samma spår och inte vill samma saker är det inte bra, säger 35-åringen som kommer att ha ett par viktiga möten med styrelsen framöver.

Avgörande för hans framtid i klubben rent av.

– Det går inte att fortsätta på det här sättet. Drivet handlar inte om att utveckla basketlaget. Allt har hamnat vid sidan om basketen, i stället handlar det om att utveckla Dolphins till något sorts företag. Jag gick in i det här med en treårsplan som tog en helt ny väg eftersom vi inte kunde fullfölja det vi pratade om. Att vi ska nå kvartsfinal eller semifinal är bara säljsnack.

– Den planen vi har är individbaserad och bygger på att våra spelare ska träna stenhårt, men det är omöjligt när det inte finns tillräckligt med spelare i truppen och man ska spela match två gånger i veckan. Jag ska sitta ned med styrelsen och höra hur tankarna går. Sen får vi lägga upp någon slags plan hur vi ska gå vidare.

Vad saknar du?

– Jag har växt upp med Dolphins i Mässhallen sedan jag var 14 år. Det här är mer än ett jobb. Det drivet måste finnas från alla inblandade för att ta nästa steg. Gruppen vi hade i år var extrem, den hade sprungit genom väggar om det behövts men det är synd att vi inte får en ärlig chans att använda potentialen. Det handlar om driv, klara tydliga linjer och hur vi jobbar. Jag behöver känna det drivet, menar Chuk.

Redan i januari var Dolphinscoachen ute och menade att det var en ohållbar situation. Att den tunna truppen inte skulle orka tävla hela vägen in. Ett par högst ovälkomna skador på vägen drog undan benen på Dolphins.

Läs mer: "Jag tycker varken jag, Adnan eller föreningen står på olika sidor".

– Vi hade spelare som verkligen kom in i den anda som jag pratar om. Johnell Smith offrar i stort sett sin karriär för att spela 16-17 minuter, men det måste komma från alla håll. Det går inte att spela tre mot tre på träning och tro att det löser sig. Då får man ha en tiodubblad budget och värva spelare som är så bra att de inte behöver träna.

Adnan Chuk

Född: 12 augusti 1981 i Bosnien och Hercegovina.

Familj: Sambon Malin Aasa och dottern Selma.

Klubbar som spelare: Söderköping, Norrköping Dolphins, Oskarshamn Atomics, Mitteldeutscher BC (Tyskland), Scarlet Vilvoorde (Belgien), Press Iserlohn (Tyskland), Jämtland Basket, Södertälje Kings.

Klubbar som coach: Norrköping Dolphins där han är inne på sitt andra år på treårskontraktet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung