Det börjar dra ihop sig inför en av sommarens höjdpunkter i Norrköping: SM i friidrott 5–7 augusti där bland annat diskusvärldsstjärnorna Daniel Ståhl och Simon Pettersson är klara för start.
Förhoppningen är också att världsettan och världsrekordinnehavaren i stav, Armand Duplantis, ska dyka upp till SM på Norrköpings Friidrottsarena som tidsmässigt är inklämt mellan VM och EM.
– Vi hoppas att det passar hans schema, säger Björn Persson som jobbar för högtryck med marknad och media inför SM.
På onsdagen var det partnerträff med sponsorer, samarbetspartners, kommunen – och Simon Pettersson som specialinbjuden gäst.
OS-guldmedaljören Ståhl besökte arenan i höstas och drämde till med fina 68.02 då. OS-silvermedaljören Pettersson har tävlat inne i Stadium Arena förut men gillade vad han såg när han bekantade sig med utomhusarenan ett par hundra meter ifrån för första gången.
– En fin arena. Jag gillar när det är nära naturen. Norrköping är också en perfekt stad för att ha ett SM i, med tanke på storlek, idrottsintresse och hela den biten. Det känns som det skulle kunna komma ganska mycket folk och för atleterna blir det här kanon. Det unika med den här arenan är också att det är väldigt genomtänkt med placeringen av teknikgrenar, med tanke på läktaren och hur vinden kommer. Det här är verkligen ett ställe där man skulle kunna förbättra sitt personliga rekord, säger han.
Simon Pettersson har knappt hunnit fatta att han vann ett OS-silver förra sommaren.
– Det är lite tokigt faktiskt, haha. Man kommer på sig själv lite då och då att det verkligen hände liksom. Det var lite overkligt just då och det har tagit lite tid att landa i det.
28-åringen, född och uppvuxen i lilla Sixarby mellan Uppsala och Gävle, sadlade om från mångkampare till diskuskastare 2013.
Han har haft en smygande men stadig utveckling i Vésteinn Hafsteinssons kastgrupp, tillsammans med bland andra den två år äldre kompisen och konkurrenten Ståhl – världsettan de senaste åren.
Den 198 centimeter långa kroppen väger just nu 120 kilo men det ska byggas på lite mer.
– Jag har lite svårt att lägga på mig vikt och den volymen som krävs för att kasta långt. Den fysiska delen har tagit längre tid för mig, jämfört med Daniel som föddes dubbelt så stor som jag, säger han och skrattar.
Träningsgruppen i Växjö är en stor del i framgången.
– Kvaliteten på människorna i gruppen är ganska svårslagen. Men jag kastar ofta väldigt kort på träning medan Daniel kastar ganska långt hela tiden, haha. Men det är skönt se de där kasten dagligen, att man tappar respekten.
I takt med den förväntade viktökningen hoppas han kunna utvecklas mer. I mätgrenen diskus är det inte svårt för Simon Pettersson att plocka fram 70 meter som en gigantisk målbild.
Just nu ligger det personliga rekordet på 69.48.
– Jag känner att jag utvecklas fortfarande och jag känner mig inte klar. 60, 65 och 70 meter är ju speciellt för en diskuskastare. 70 är ju en drömgräns och det är bara 52 centimeter kvar men det blir tuffare ju längre man kommer, konstaterar han.
Daniel Ståhls svenska rekord ligger på 71.86 meter – att jämföras med östtyske Jürgen Schults osannolika världsrekord från 1986 på 74.08.
Men Pettersson tror att Ståhl har ännu större längder framför sig.
– Han närmar sig sin peak men jag tror han har det där långa kastet kvar. Han har verkligen förutsättningar.
Vad skulle vara störst för dig? Att kasta 70 meter och komma fyra eller att äntligen vinna ett mästerskap före honom?
– Haha, det var ingen snäll fråga. Det beror nog på, tror jag. Att kasta 70 meter på ett mästerskap och komma fyra skulle ändå vara helt okej för mig. Det är bara ett VM som har vunnits över 70 meter och det skulle vara ganska historiskt i så fall.
Simon Pettersson avrundar det uppskattade besöket med en kort teknikgenomgång vid diskusringen.
Han hinner även med ett uppvisningskast. Ouppvärmd, i civila kläder och med extra säkerhetsmarginal eftersom skyddsnätet inte finns på plats hivar han i väg diskusen i riktigt kraftig motvind.
– 57 meter. Rune Lindmans klubbrekord ligger på 49 meter, berättar Tjalves huvudtränare Krister Hultberg efter mätning.
Stefan Fernholm drog iväg diskusen 68.30 som längst – men han tävlade för IK Tiwaz.
57 meter imponerar i alla fall – även om det lär krävas minst tio meter till för att knäcka Daniel Ståhl på SM.