Tess hoppas på ny chans

Spelar, spelar inte? Tesfaldet Tekie utmanar gärna om en plats i startelvan. "Ibland är man den som jagas. Så ska det vara", tycker 18-åringen.

Kamp. Tesfaldet Tekie går in i närkamp med Anders Christiansen under allsvenska premiären i Malmö förra helgen.

Kamp. Tesfaldet Tekie går in i närkamp med Anders Christiansen under allsvenska premiären i Malmö förra helgen.

Foto: Björn Lindgren/TT

FOTBOLL2016-04-06 07:30

Ynglingen från Göteborg startade allsvenska premiären bredvid Daniel Sjölund senast och mycket talar för att den nätte mittfältaren får en ny chans mot Kalmar på onsdagskvällen.

Det är två förlorande lag som möts på Nya Parken. KFF snubblade oväntat mot nykomlingen Jönköping hemma i premiären (0–1).

– Jag har inte fått reda på om jag ska spela, men konkurrens är ju bara bra. Den gör att man alltid måste ge hundra procent på träningarna, säger "Tess" som han kort och gott kallas.

Tess värvades till Norrköping från Gunnilse IS i Angered inför säsongen 2014. Första året blev det mest spel i Sylvia men under guldåret fick han starta två allsvenska matcher samt hoppa in i ytterligare fyra.

– Det var utvecklande även om jag åkte på en smäll på sommaren och missade två månader. När jag sedan kom tillbaka gick ju laget så bra att jag inte spelade mer. Men så är det: Ibland jagar man, ibland blir man jagad. Jag gillar det.

När Alexander Fransson försvann till FC Basel i Schweiz blev det en lucka att fylla hos mästarna. I premiären fick alltså Tekie chansen, men det finns fler som mer än gärna tar den centrala positionen bredvid "givne" Daniel Sjölund.

– Smith (Eric), Hadenius (Andreas) och Blomqvist (Andreas)... Det finns många bra spelare på mittfältet. Jag tycker att den som varit bäst på träningarna innan match ska spela, men det kan ju vara så att Janne anpassar laget efter motståndaren också, funderar Tess Tekie, som går tredje och sista året i gymnasiet.

Han gillar skolarbetet, men kommer inte att läsa vidare i höst.

– Nej, då blir det hundra procent fotboll. Samtidigt har det varit skönt att ha haft skolan vid sidan om.

Har klasskamraterna koll på IFK-spelaren Tess?

– De brukar önska lycka till när det är match och jag fick också positiva reaktioner efter Malmö-matchen. Jo, jag tror dom har ganska bra koll. Sedan finns det några fotbollskillar från Sylvia i klassen och Filip Dagerstål går också på skolan.

Hur var det att spela allsvensk premiär i Malmö?

– Det var ingen lätt match precis, med all publik och så. Men jag försökte att inte tänka för mycket på det runtomkring utan i stället köra mitt eget spel. Stundtals gick det väl också ganska bra och vi hade chanser att stänga matchen redan i första halvlek. Kvitteringen strax innan paus gav Malmö energi.

Känns det som ni behöver vinna nu med tanke på att ni förlorade i Skåne?

– Det är inget man går och tänker på. Däremot kanske det blir en annan matchbild mot Kalmar. Jag gissar att vi kommer att föra spelet lite mer den här gången, säger han.

Hemmapremiär

IFK Norrköping tar sig an Kalmar FF i säsongens första hemmatch på Nya Parken. "Peking" föll med 1–3 mot Malmö i premiären, medan Kalmar åkte på stryk hemma mot Jönköping, 0–1.

Troligt IFK-lag ikväll: David Mitov Nilsson – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jón Gudni Fjóluson, Christopher Telo – Nikola Tkalcic, Daniel Sjölund, Tess Tekie, Arnór Traustason – Emir Kujovic, Christoffer Nyman.

Avbytare: Andreas Vaikla (mv), Andreas Hadenius, Andreas Blomqvist, Joel Enarsson, Sebastian Andersson, Marcus Falk Olander, Gentrit Citaku.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!