Snart premiär för Studio Peking – så blir nya säsongen

Första säsongen blev en succé. Nu är det snart avspark för säsong nummer två av Studio Peking. "Det kommer bli en hel del nyheter", säger Christer Gustafson.

Studio Peking är tillbaka med en ny säsong, ny studio och nytt upplägg. Här Christer Gustafson på plats i den nya studion.

Studio Peking är tillbaka med en ny säsong, ny studio och nytt upplägg. Här Christer Gustafson på plats i den nya studion.

Foto: Montage

Fotboll2023-02-13 20:00

Vintern är inte slut än, men visst kan man stundtals ana konturer av våren. IFK Norrköpings två elitlag har varit igång ett bra tag med försäsongen. Herrarna har varit på sitt träningsläger medan damerna flyger till varmare breddgrader i mars.

Elitfotbollen har aldrig varit starkare i Norrköping med två lag i allsvenskan. Klart att vi kör på med en andra säsong av Studio Peking.

Christer Gustafson, sportchef på NT, är nyligen hemkommen från IFK-herrarnas träningsläger som han rapporterat från. Han ser fram emot att slå sig ner i tv-studion igen.

– Det känns bara fint, det var intensiva dagar i Spanien men många matnyttiga intryck med hem som jag tar med mig in i en ny säsong av programmet. Det ska bli roligt att återigen få prata om IFK, både damerna och herrarna, inför den historiska säsongen med två allsvenska lag. Och samtidigt utveckla vårt program och koncept ytterligare, säger Christer Gustafson.

Vad kan tittarna förvänta sig av den här säsongens avsnitt?

– Att vi ska bli ännu bättre, ännu spetsigare och förhoppningsvis skapa ytterligare lite mer debatt. Det kommer bli en hel del nyheter utan att avslöja för mycket än. Förhoppningsvis kommer vi kunna integrera tittarna ännu mer också.

Väntas några förändringar jämfört med fjolåret?

– En ny studio, ett delvis nytt upplägg men samtidigt samma personer i studion i form av jag själv, David Iwung (åtminstone till en början) och Andreas Åberg. Och samma punktmarkering på stadens två största fotbollslag. 

Var hamnar IFK Norrköpings båda allsvenska lag i tabellen 2023?

– Bra fråga, IFK-damerna jobbar på ganska ostört och har fått in många nya spelare. Det är dock ett steg upp från elitettan så huvudmålet måste vara att hänga kvar första året. Som det sett ut hittills tror jag att man klarar det. Herrarna har ett tufft fjolår bakom sig, ska lyfta från tolfteplatsen, i nuläget är det lite svårt att veta var laget står. Men ett snäpp bättre än tolva ska de bli i alla fall, ett mittenlag 2023?

Till sist: Vilket nyförvärv lyckas bäst av Nicole Robertson och Victor Lind?

– Fegar här. Båda kommer att ha viktiga roller i respektive lag. Det får räcka så.

Första avsnittet 2023 spelas in under tisdagen.

Christer Gustafson i den nya studion där angelägna ämnen kommer att diskuteras och intressanta gäster då och då dyka upp.
Christer Gustafson i den nya studion där angelägna ämnen kommer att diskuteras och intressanta gäster då och då dyka upp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!